Snap
  • Baby

Dikkertje dap.. zat op de trap

Tot nu toe hebben we kinderopvang nog niet nodig gehad, maar vanaf januari komt daar verandering in.

Dikkertje Dap

Daar gaat onze kleine meid naar toe. Dikkertje dap is voor kinderen van 0-13 jaar. Quinn komt in een groep met kindjes van 0-4 jaar, een zogenoemde verticale groep. Afgelopen dinsdag hebben we een kennismakingsgesprek gehad. Quinn keek haar ogen uit. Er waren op dat moment vooral wat oudere kindjes. Ondanks dat Quinn ontzettend moe was, heeft ze zich uitstekend vermaakt terwijl wij in gesprek waren. 

De groepsleidster keek ons nog bezorgd aan. "Oh, eerste kindje? En eerste keer opvang? Moeilijk hè?". Nou nee, eigenlijk niet. Wij hebben het als ouders getroffen dat we Quinn vrij makkelijk los kunnen laten. We hebben het vertrouwen dat ze het prima gaat doen. Of ze nou bij ons is, bij opa en oma of op de opvang. Er werd ons verteld dat Quinn dan een middag kon komen wennen en we in die tijd vooral niet thuis op de klok moesten gaan kijken. Nou, dat zal ook niet gebeuren hoor. 

Nieuw jaar, nieuwe ontwikkelingen

Vanaf januari gaat Quinn dus ongeveer twee dagdelen in de week naar de opvang. Naast dat het noodzakelijk is i.v.m. ons werk is het denk ik ook heel goed voor Quinn. Ik denk dat het goed is dat ze andere kinderen om zich heen ziet. Verschillende materialen/soorten speelgoed gaat ontdekken. Leert dat ze niet altijd alle aandacht kan krijgen. Ik denk dat ze haar ogen uitkijkt daar en het erg naar haar zin gaat hebben. 

Ik werk onregelmatig. Dus soms zullen we een week ook minder opvang nodig hebben. Toch laten we Quinn gewoon gaan. Niet alleen voor de regelmaat, maar ook omdat we het dus inderdaad gewoon niet verkeerd vinden dat ze onder andere kinderen is. Meningen zullen verdeeld zijn over het feit dat je je kind naar de opvang doet terwijl je zelf thuis bent. Maar voor ons voelt dit als het juiste om te doen.

Gaat jullie kleintje ook naar de opvang? Hoe vaak? En hoe heb je het ervaren? 

9 jaar geleden

Ons kleintje gaat niet naar de opvang, puur omdat ik zelf als oproepkracht in de kinderopvang werk, en het gewoon niet rendabel is om haar daar naar toe te brengen. Dan kan ik net zo goed niet gaan werken, en het geld hebben we toch nodig. Maar ik denk wel dat kinderen er zeker iets aan hebben, en zodra het financieel haalbaar is, dan gaat onze jongedame er ook heen, al is het maar om met andere kinderen te spelen! Trouwens, een hele leuke foto, heb hem al een paar keer voorbij zien komen, wordt er helemaal blij van haha!

9 jaar geleden

Ik vind het ook juist goed! Je kindje moet ook leren spelen met andere kindjes, dus waarom niet naar de opvang brengen als het een keer kan! Zo leert je kind het het snelst..

9 jaar geleden

Klinkt goed. Bij ons gaven ze ook aan dat we best mochten bellen als we het moeilijk vonden hem achter te laten de eerste keer, maar dat vond ik echt totaal niet nodig. Ik had ook het volste vertrouwen dat hij daar in goede handen zou zijn en tot nu toe lijkt dat ook zeker het geval te zijn. Ik denk ook dat het goed is dat je kind de regelmaat heeft, al hou ik Nino wel thuis in vakanties maar dat is meer omdat ik dan minder weken hoef af te nemen en dat het ons een behoorlijk wat geld scheelt. Ik denk ook dat het goed is dat ze met andere kinderen leren omgaan.