Snap

Dikke baby's zijn niet schattig!

Overgewicht bij kinderen is een probleem in Nederland. Kinderen met overgewicht zijn vaak als baby en peuter ook al dik geweest.  Volgens het jeugdgezondheidszorg is het erg belangrijk dat je je kind goed in de gaten moet houden als geconstateerd word dat hij/zij een beetje te dik is.

Op deze manier kun je voorkomen dat je kind erg dik wordt wanneer hij of zij ouder is. Vele ouders vinden dikke baby's heel schattig, maar dit is heel ongezond.

In het afgelopen decennium zijn kinderen veel dikker geworden. Kinderen eten nu meer en bewegen bijna niet. In 1997 waren 9% van de jongens te dik en 12% van de meisjes. In 2009 is dit aantal toegenomen. 13% procent van de jongens waren toen te dik en 15 procent van de meisjes.

Volgens hoogleraar jeugdgezondheidszorg Remy Hirasing van het VUMC in Amsterdam zal dit aantal in de volgende generatie afnemen. Ook vind de hoogleraar dat er  nu veel beter over het onderwerp gesproken wordt.

Er moet volgens de hoogleraar ook gedragsverandering doorgevoerd worden. Ouders moeten stoppen om hun kind snacks te geven vol met suiker en zoetstoffen. Dit is natuurlijk erg ongezond. Ouders kunnen hun kinderen ook beter rond laten kruipen of laten lopen dan in een buggy rond te rijden.

11 jaar geleden

Nou ik was zelf juist n hele dunne baby en mn broertje zo´n lekker mollig plooienbaby´tje... Dat was tot aan de peutertijd... Sinds toen ben ik altijd te zwaar geweest en mn broertje echt altijd te dun... Dus echt correct is dit niet... Qua stereotypering is t leuk verzonnen en het zal in sommige gevallen best kloppen... Maar bouw, erfelijkheid en opvoeding (de snacks met suiker e.d.) tellen hier zwaarder in mee...

11 jaar geleden

Mijn jongste dochter is ook stevig, dus een beetje te dik. Zij eet niet teveel en beweegt de hele dag. Ze ging met 6 mnd en 1 week zitten en 3 dagen later kruipen en weer 4 dagen later staan. Ze zit dus nooit stil maar is toch mollig. Voorstaande is dus echt onzin. Het is altijd al zo dat borstvoeding baby's dikker zijn dan fles baby's !!! Mijn andere kinderen zijn ook niet dik, terwijl ze dat als baby wel waren.