Snap
  • Baby
  • post

Diep in de 11 maanden sprong

Al vanaf 5 december ligt de kleine man meer bij ons in bed dan in zijn eigen bed. Hij wordt vaker wakker en wanneer we hem terugleggen (al dan niet slapend) begint het gehuil van voren af aan. Zodra dat kleine lichaampje zijn bedje aanraakt en mijn huid loslaat, is het weer over.

Ook is hij overdag regelmatig aan het jammeren, huilen, niks is goed, mama of papa moet er altijd bij zijn, zodra die de deur uit gaat is het brullen geblazen. Slapen overdag gaat soms heel erg goed, en soms maar een halfuurtje op een hele dag (en dan 's nachts alsnog enorm spoken).

Volgens mij zitten we er diep in, de 11 maanden sprong! Morgen is hij precies 11 maanden, dus of hij nou vroeg is begonnen, of dat het een aanloopje was, ik weet het niet, maar de "symptomen" komen erg overeen met de 11 maanden sprong. Een heftige sprong blijkbaar, want hij heeft weleens eerder last van een sprong gehad, maar lang niet zoveel als nu.

Papa en mama zijn moe, heel erg moe.. Maar ook ons kleine mannetje is doodmoe. Wanneer hij overdag niet wilt/kan slapen, loopt hij de hele dag met dikke, vermoeide oogjes rond. Zo sneu om te zien, ik zou hem zo graag lekker in slaap willen knuffelen, wiegen, voeden, wat dan ook. Maar het lukt écht niet! Wat we ook proberen. 's Nachts is hij vaak wel snel weer in slaap te krijgen na wat wandelen, knuffelen of voeden. Soms is hij dan terug te leggen in bed, soms niet. Vaak wordt hij naar 45-60 minuten weer net zo hard huilend wakker. En tsja, dan pakken we hem lekker bij ons (of nou ja, ik bij mij, want bij papa is het spelen en bij mama tenminste ook nog slapen :) ), zo pakken we tenminste allemaal nog een beetje slaap.

Hopelijk gaat de sprong gauw over en komt ons kleine mannetje weer gauw aan z'n welverdiende rust. Wel heeft hij inmiddels het lopen enorm goed onder de knie, is steeds meer aan het brabbelen en je merkt dat hij heel veel begrijpt. Hij roept de hele dag door "baba" (papa in het turks), mama wanneer hij huilt (fijn ;) ), "uh" als hij weet dat iets eigenlijk niet mag, en ik heb hem zelfs een paar keer "bumba" horen zeggen (zijn favoriete tekenfilm). En wat supergrappig is, in die tekenfilm spreken ze een soort mix van Vlaams/Engels/fantasietaal. Wanneer ze "nee" zeggen, zeggen ze "nonni" en schud Bumba z'n hoofd. Wanneer wij tegen onze kleine Can "nonni nonni" zeggen, begint hij hard met z'n hoofd te schudden! Wat hij opsteekt van een tekenfilmpje, zo geinig!

Nou ik ga nu even wat blogs bijlezen nu de kleine (gelukkig nu wel een keer) lekker even slaapt!

4 jaar geleden

Ook mijn dochter van 11,5 maand heeft hier nu heel erg last van. Voorbeelden zijn : Niet op de commode willen liggen, mij niet willen loslaten als ik haar op de grond wil zetten, niet goed willen eten en drinken.. ben blij te lezen dat ik zeker niet de enige ben. 😅

8 jaar geleden

Ik zit nu in deze fase volgens mij.met onze kleine man. Breekt de tent af... wil absoluut niet slapen, en jammert de hele dag. Heel zielig en vreselijk vermoeiend. Ik wou dat iemand me kon vertellen wanneer dit over is... want ik geloof er niet meer in. Naar mijn idee blijft hij zo. Ik herken mn kind niet meer!

9 jaar geleden

Wat een fijne post, dit had ik nou net nodig! Mijn kleine meid is vandaag precies 11 maanden en dit begon al ruim een halve week geleden. Zeuren als we wakker is en zodra er ik de kamer verlaat, slaap routine is volledig verstoord (was PERFECT voorheen)! Ik woon in het buitenland, dus ik kan als fulltime huismoeder niet even bijtanken... Hoelang duurt zo een sprong eigenlijk?

10 jaar geleden

Ja dat is natuurlijk dan geen optie... Misschien moet je er gewoon doorheen... Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om hun kind te laten huilen. Dat kan ook een oplossing zijn. Het schijnt wel te werken. Ikzelf heb het nooit gekund. Slaapt hij trouwens wel in jullie bed? Onze dochter doet dat nooit, die vindt het dikke pret bij ons.

1 jaar geleden

Laten huilen is nooit een oplossing. Je kleintje heeft jouw nabijheid en warmte juist nodig tijdens deze sprong. Kindjes rond deze leeftijd geven nou eenmaal de eerste prioriteit om te ontwikkelen en de wereld (en eigen lichaam) te ontdekken ipv slapen. Onze zoon van 10,5 maand slaapt sinds kort ook slechter. Even doorbijten dus voor papa en mama met minder slaap.