Snap
  • Baby
  • dreumes
  • mama
  • kind
  • pittig
  • #pittigetante

Die pittige tante

Vorige week was er een oudere vrouw in de supermarkt die een opmerking maakte over Marley De beste dame zei: ‘Wat een pittig ding. Die heeft later de broek aan haar relatie. ‘

Vorige week was er een oudere vrouw in de supermarkt die een opmerking maakte over Marley

De beste dame zei: ‘Wat een pittig ding. Die heeft later de broek aan haar relatie. ‘

Ik merkte aan mezelf dat ik allemaal excuses aan het verzinnen was, om het goed te praten. Het was uiteraard niet perse slecht bedoelt, daar ben ik van overtuigd, maar toch zit er voor mijn gevoel een bepaald stigma op.

Mijn nekharen gingen overeind staan, maar waarom eigenlijk? Naast dat ze net 1 is. En dit een knappe observatie is voor iemand die mijn dochter voor het eerst, nog geen 2 minuten ziet. Ze zat te babbelen in de kinderwag

Ik heb maar een beetje gelachen, maar achteraf heb ik mij er schuldig over gevoeld.

En toch klopt het tot zekere hoogte wel.

Ze weet inderdaad heel goed dat ze haar banaan meteen wil. En dat ze niet die tuitbeker, maar haar fles wil. Wanneer ze wel, of juist niet knuffelen wil. En ze wil alles NU kunnen. Het is een bijdehand ding. Dat was al duidelijk toen ze net geboren was. Ik voelde het gewoon. En tja, het kan ook niet anders. Ik weet ook heel goed wat ik wil. En haar beide oma's ook. 

Ik had het graag gekund, wat meer voor mezelf opkomen. Dus als mijn dochter dit wel kan, dan vind ik dit een aanwinst voor haar zelf.

Ik vind het eigenlijk helemaal geen vervelende eigenschappen. Sterker nog. Ik zie in haar een sterke meid.

Vrouwen kunnen dat ook. En dat zijn toch vaak die ‘Pittige tantes.’

Als ik mij haar voorstel als een dame van een jaar of 20. Zie ik een vrouw die haar eigen boontjes wel zal doppen. En het kaas niet van haar brood laat eten. Als we dan toch in beeldspraak bezig zijn.

Misschien wel een leider, een criticus of een politicus. Je weet het niet, maar die vrouwen heb je óók nodig.

Is een man ergens de grote baas en hij is duidelijk, eerlijk en direct- Dan is het een goede werkgever en een sterke man. Hij neemt goed de leiding en leidt zijn bedrijf de goede banen.

Vrouwen kunnen dat ook. En dat zijn toch vaak die ‘Pittige tantes.’ Het is zo jammer. Dat een sterke meisje altijd zo een label krijgt.

Zo lang je vriendelijk, respectvol bent en rekening houdt met anderen. Wat is er dan mis met ‘de broek’ aan hebben.

Het is natuurlijk nog veel te vroeg om te zeggen, ze is 13 maanden. En er kan nog zoveel veranderen, maar ik ben trots op mijn dochter. Of ze later liever wat meer op de achtergrond treed of zichzelf meer van de kritische kant toont. Alles heeft zijn kracht en charme.