Snap
  • Baby
  • Voeding

Deze mama is op zoek naar babyrecepten!

Overgestapt naar vers i.p.v. potjes, nu opzoek naar inspiratie voor babyhapjes!

Onze kleine dame is ondertussen al bijna 6 maanden.
Vanaf 4 maanden zijn we begonnen met babyhapjes geven, nu heb ik de eerste tijd vooral potjes gegeven. 
Omdat ik dit makkelijker vond maar ook omdat ik nog geen staafmixer/blender in huis had. 

Nadat ik een keer zelf een hapje van een potje had geproefd snapte ik wel waarom onze kleine meid zo vies keek! bah! 
er zit bijna geen smaak aan, ik vond het heel chemisch smaken. 
Nu wilde ik sowieso wel over gaan op vers eten i.p.v potjes dus ik heb dit weekend een staafmixer aangeschaft! 

ik geef nu 1 hapje per dag, rond 16:30 en ik wissel dit af met groenten en fruit. 

Alleen zoals de titel al verklapt, nu ben ik opzoek naar recepten/ideeën voor babyhapjes, wat doen jullie allemaal door elkaar? 
voegen jullie er nog water/flesvoeding aan toe? 
Ook ben ik benieuwd hoe jullie de hapjes bewaren, wat kun je invriezen en wat beter niet? kun je fruit bijvoorbeeld ook makkelijk invriezen? 

Als jullie website's weten of misschien leuke boeken met tips/recepten is dat ook van harte welkom! 

8 jaar geleden

bedankt voor alle tips en reacties! Ik hou het nu nog even bij alleen wat verschillende groentes, vanaf 6 maanden ga ik het denk ik combineren met aardappels/rijst :)

8 jaar geleden

Wat grappig dat je dit noemt. Ik wilde er juist over gaan bloggen :). Recept dat mijn dochter (10 mnd) zojuist heeft gegeven bevat rijst, courgette en mozzerella. Normaliter houdt ze niet zo van rijst, maar dit vindt ze heerlijk. Het recept heb ik van Allerhande; zij hebben verschillende babyrecepten op de website. Een ander receptje zijn spruitjeskoekjes. Spruitjes en aardappeltjes stomen, beetje groentennat erdoor, door ei en paneermeel halen en in olie afbakken. Dat vindt mijn kindje ook heel lekker. Vooral omdat ze zelf die koekjes in haar mond kan stoppen en zo lekker kan kliederen. Overigens vries ik alles van groenten in. Fruit kan wel, maar als je het ontdooid hebt, ziet het eruit als zo'n vies papje. Succes ermee!

8 jaar geleden

Volle kwark of een avocado werken als ideaal middel om groentes smeuïger te krijgen. Mijn zoontje was gek op broccoli met avocado samen mixen met een staafmixer en een heerlijk glad papje ipv de korrelige smurie die het anders is met alleen broccoli.

8 jaar geleden

Ik geef nog voornamelijk fruit aan mn zoontje, hij is nu 5 maanden. Maar wel alles vers, banaan prak ik gewoon een stukje en de rest zelf opeten. Appel maak ik een beetje moes van in een pannetje, kun je ook prima invriezen. Peer doe ik net zoals banaan. In de supermarkt kun je ook doosjes met stukjes fruit uit de diepvries kopen, mijn kereltje is dol op de mango. Dan ontdooi en prak ik gewoon een paar blokjes per keer..