Snap

Deel 2 En toen was je ziekjes

Het onderzoek

Lias werd in het ziekenhuis goed in de gaten gehouden en kreeg 4 keer per dag antibiotica via zijn infuus. Verder sliep hij vooral de hele dag. Woensdag kwam de kinderarts langs om met ons het een en ander te bespreken wat ze gingen onderzoeken. Lias was pas 1 week oud en om dan een blaasontsteking al te krijgen is natuurlijk niet zomaar. donderdag zou hij een echo krijgen van zijn nieren. Gelukkig kregen we dit onderzoek al in de ochtend. We mochten gelukkig samen mee met Lias. Tijdens het onderzoek vertelde ze nog niet meteen wat ze zagen dat kwam de kinderarts later op de dag vertellen. 

Na het onderzoek moesten ze opnieuw infuus prikken wat een ellende weer. Armding weer proberen te prikken. De verpleegster waren wel super lief ook voor ons. gelukkig was het dit keer gelukt in zijn voetje. Ze gingen proberen om de de antibiotica via zijn voet te geven. Als dit lukte mocht het infuus van zijn hoofdje eraf.  

Ons ander zoontje was lekker bij oma spelen wat miste ik hem en wat gaat er toch in dat koppie om. Eerst een broertje erbij dan mama en lias in het ziekenhuis. Ik vond het voor ons niet zo erg maar meer voor hem. Ook al was hij in goede handen. 

Rond 16:00 kwam de kinderarts.

Het zout gehalte was nog een beetje hoog maar niet zorgelijk daar maakte ze zich niet druk om. Verder zagen ze bij de nieren wel iets. Er lopen normaal bij elke nier 2 buizen naar de blaas via de plasbuis naar buiten. Deze buizen waren iets groter dan normaal. Ze zagen dat de urine een beetje terug loopt naar de nieren wat normaal bij ons via de plasbuis naar buiten gaat. Daarom Heeft hij ook blaasontsteking. Bij ons hebben de buizen mooie bochten naar buiten. Bij lias blijft er plas zitten. Nu willen ze wachten tot hij beter is en dan via een katheter contrastvloeistof naar binnen spuiten om te kijken wat het doet en hoeveel er terug stroomt.  Ze gaven aan dat dit vaker voor komt en dit vaak helemaal goed komt.  We moeten nu afwachten op het onderzoek dat ze moesten plannen. Ivm corona zou dat niet meteen kunnen. 

Mijn vriend bleef kerstavond in het ziekenhuis zodat ik samen met mijn ouders en zoontje even kerst kon vieren dat op de planning stond. We hebben heerlijk sushi gegeten en ik heb genoten van de oudste even een momentje voor ons twee ik voelde me meteen weer beter. Die nacht mocht hij lekker bij mama in bed slapen dicht tegen me aan. we hebben als twee roosjes geslapen. 

In de ochtend heb ik hem weer richting mijn moeder gebracht. Die later met Maison richting het ziekenhuis zou komen. Ik ging alvast richting Lias. 

Mijn moeder gaf aan dat ze wel rond 14:00 wilde komen om bij Lias te blijven zodat wij thuis even met ze 3e kerst konden vieren super lief. Dit mocht gelukkig van de verpleegsters en deden ze hier niet moeilijk over. Ga maar lekker kerst vieren samen. We hebben met ze 3tjes lekker gegeten en genoten. Toch nog een beetje kerst samen rond 19:00 ging ik weer richting Lias. 

Tweede kerstdag kwam de kinderarts vertellen dat we richting huis mochten Lias deed het zo goed en hij spuugde nooit dat ze de kuur verder wilde afmaken via zijn mondje. Dit ging heel goed. Wat een opluchting we mochten toch naar huis tweede kerstdag. Samen als compleet gezin kerstvieren. We kregen een dagelijkse onderhoudskuur mee. Toch kon ze niet beloven dat hij geen blaasontsteking meer krijgt. Als ik twijfel mag ik een plasje inleveren en gingen ze het controleren. 

Dinsdag 2 maart moeten we terug voor onderzoek en krijgen we meer te horen. Stiekem hoop ik dat het verholpen kan worden en niet altijd antibiotica hoef te slikken tot hij erover heen groeit want ik vind dat allemaal maar niets dagelijks antibiotica. 

Zijn er meer mama’s die dit hebben met hun kindje? 

2 jaar geleden

Mijn dochter heeft vanaf haar 8 maanden tot ongeveer haar 4 de verjaardag dagelijk antibiotica geslikt, is niet fijn maar wel speciaal voor haar blaas en zonder die medicatie kans op nierbekkenontsteking of nierbeschadiging is ook niet fijn ! Sterkte iig !