Snap
  • Baby
  • Kind
  • Gezond
  • kind
  • kinderen
  • ziek
  • waterpokken

De waterpokken

Welk kind heeft ze niet gehad? De waterpokken, het is wel vervelend maar ze kunnen het maar beter gehad hebben toch?

Stef heeft het gehad toen hij 2 jaar was, hij zat echt helemaal onder maar had er niet zoveel last van. Lotte was inmiddels 6 jaar en ze had het nog niet gehad, af en toe dacht ik er wel aan dat ik hoopte dat ze het wel nog zou krijgen. Anders zit je straks als ze groot is en zwanger.

Een aantal weken geleden had hun neefje de waterpokken en je raadt het al, ook Lotte en Maud kregen het erna. Maud was een paar dagen niet in haar hum, heeft 2 nachten lopen spoken maar had er verder weinig last van, die is 3 jaar. Maar Lotte was een ander verhaal, die zat ook helemaal onder. Het was bij haar niet alleen de jeuk, maar ook het feit dat ze het bewust meemaakte. Ze voelde zich zo ontzettend lelijk, iedereen zou haar uitlachen. Echt heel sneu.

Waar ik me over heb verbaasd zijn de verschillen in protocollen. Lotte mocht gewoon in vol ornaat met waterpokken en al naar school. Het kwaad was toch als geschiet zeiden ze. Ik heb haar wel een paar dagen thuis gehouden omdat ze er last van had. Maar ze mocht in principe gewoon naar school.

Maud gaat naar de peuterspeelzaal, op het moment dat ik ze even belde om te informeren waren de meeste waterpokken al ingedroogd. Alleen ze had er ook een paar die nog geen blaasjes waren geweest maar wel al aan het verdwijnen waren. Maar ze mocht niet naar de peuterspeelzaal, alle waterpokken moesten ingedroogd zijn.

Alle waterpokken zaten onder de kleding dus qua hygiene viel het wel mee. Kijk als ze allemaal op handen en gezicht zitten kan ik me voorstellen dat je vanuit hygienisch oogpunt zegt van liever niet. Maar ben ik nou zo makkelijk, ze heeft de boel waarschijnlijk vorige week al besmet toen we het nog niet wisten, ze is er niet ziek van. Wat is dan nu het probleem dat ze niet mag? Alle kinderen krijgen het, dan kan je het toch beter zo snel mogelijk krijgen? Ik als moeder zou er geen probleem mee hebben als er kindjes met waterpokken gewoon naar de peuterspeelzaal zouden gaan, of zie ik nou iets over het hoofd?

Uiteraard moet je de moeders die op dat moment zwanger zijn op de hoogte stellen, maar praktisch iedereen heeft het gehad. Ik vind het huidige protocol qua waterpokken een beetje oudbollig, als je kind zich verder goed voelt is er toch geen probleem?

Maar goed, ik heb Maud deze week lekker thuis. En met Lotte gaat het ook al een stuk beter, alle waterpokken zijn zo goed als ingedroogd en ze is weer redelijk de oude. Maar ik had liever gehad dat ze het op jongere leeftijd had gehad, had voor haar een paar dagen ellende gescheeld. Maar dat heb je helaas niet in de hand.

Zo alle kinderen hebben het hier gehad, kunnen we weer een kinderziekte afstrepen.

9 jaar geleden

Ik was juist blij dat het bij de gastouder heerste en dat ons zoontje het met 1 jaar en 2 maanden kreeg! Niet te jong en is er zonder al te veel klachten doorheen gehobbeld. Helaas moesten we wel zijn geplande operatie laten verzetten, want ze willen natuurlijk geen waterpokken op de o.k.!

12 jaar geleden

Elise, ik realiseer me heel goed hoe gevaarlijk het kan zijn voor een zwangere. Maar de besmetting heeft grotendeels al plaatsgevonden voordat het echt uitbreekt. Zoals ik al in mijn stukje heb genoteerd moeten de mensen die zwanger zijn op de hoogte worden gebracht. En het protocol moet op dat moment aangepast worden, de leidsters weten altijd wel wanneer er iemand zwanger is van de moeders dus dat lijkt mij geen probleem. Maar ik sprak het uit omdat ik het raar vondt dat er zoveel verschil zat in hoe de school en de psz ermee omgaat. Op school kunnen er toch ook zwangeren zijn?

12 jaar geleden

De besmetting kan al optreden voordat er plekjes zijn, dus voor je weet dat je kindje de waterpokken heeft. Qua besmetting voorkomen geeft het dus absoluut geen garantie dat een ander het niet krijgt omdat je je kind thuis houd. Het lijkt me ontzettend vervelend als je zelf nog nooit de waterpokken hebt gehad. En al helemaal als je zwanger raakt. Ik ben ontzettend blij dat ik ze wel heb gehad want de waterpokken gingen rond toen ik zwanger was van de 2e.

12 jaar geleden

Ik vind het erg vreemd dat je het normaal vind dat een kindje met waterpokken naar de peuterspeelzaal wilt sturen. Ik zelf heb ze nog nooit gehad en mocht ik zwanger zijn dan is dat zeer gevaarlijk voor mij en mijn baby. Volgens mij besef je niet hoe gevaarlijk het kán zijn.