Snap
  • Baby
  • Voeding

De rollen omgedraaid, eten wat Donna eet

Eten wat de pot schaft maar dan omgedraaid. Deze week eten we wat Donna eet, vers en puur.

De wereld staat bol van gezondheidsfreaks, voltijd sportende mensen en (broodje aap) verhalen over wat wel en niet gezond is om te eten en drinken. Op social media worden we lamgeslagen met foto's van gezond eten en gezond leven, toch zondigen we allemaal. Een patatje hier, een dropje daar, een wijntje met het warme weer, een warme chocolademelk met slagroom op een winterse dag. Niet heel gezond maar toegegeven wel lekker. 

Best gek eigenlijk. Vanaf de geboorte van een baby wil je niets liever dan het allerbeste voor het kind. Ouders doen op hun manier dat wat ze goed denken of lijkt. Gezondheid, liefde en geluk staan centraal. Gezondheid. Ja, een goede balans van de juiste voedingsstoffen zodat de baby gezond en goed groeit. Ouders letten nauw op wat er wel en niet het mondje in gaat. In het prille begin niets anders dan borst- en of flesvoeding, naarmate de maanden verstrijken komen daar de eerst hapjes bij. En die eerste hapjes willen we allemaal zo gezond mogelijk hebben. En wat is dan vers? Vers als in zelf bereid of vers uit een potje met een houdbaarheid van een jaar. Met respecterend elke keuze voorop genomen is vers gewoon vers. Natuurlijk gaat niets boven zelf bereiden, net als borstvoeding gaat boven flesvoeding. Maar heus het werd niet verkocht als het niet voldeed aan de maatstaven. 

Terug naar de gezonde eerste hapjes van de baby. Met het oog op vers. Er mogen zo weinig mogelijk toevoegingen in zitten, we houden het graag puur voor de kleine tere lijfjes. Geen vraagtekens bij weer een E-nummer of een onbekend toegevoegd goedje. Opvallend dat we daar bij onze kleintjes dus heel oplettend in zijn en naarmate we ouder worden, kijkend naar de gemiddelde volwassen persoon, verzaken we daar flink in. Lekkers gaat boven gezond, een snuf(je) zout of aromaat boven een frisse heldere smaak.
Waarom draaien we de rollen niet eens om? Dat is precies wat we deze week gaan doen, wat Donna krijgt als hapje is de directe basis van ons avondeten, aan vers fruit kan je namelijk weinig fout doen qua toevoegingen. Pure ingrediënten zonder toevoegingen en vers van de groentewinkel. Over de groente gaat dus geen sausje, de aardappelen niet met een kloddertje mayonaise en de rest spreekt voor zich. 

Op het menu voor deze week:
- Zoete aardappel met broccoli 
- Wortel met bruine bonen
- Pastinaak met bloemkool
- Banaan, appel en perzik
- Mango, aardbei en bramen

Voor ons volwassenen voegen we aan het avondeten een stukje kip, vis of vlees toe. 

Ik ben heel benieuwd wat het met mijn lichaam zal doen. Voel ik mij na deze pure week gezonder en lichter of schreeuwt mijn lichaam om toevoegingen in de vorm van zout, aromat, sausjes en alles wat slecht is maar stiekem wel heel lekker.   

7 jaar geleden

Het is enorm goed bevallen. Uiteraard aangevuld met wat 'volwassen' elementen als vis, kip of vlees maar de basis was wat Donna kreeg. Heb zelfs de variant zoete aardappel met broccoli ook in de puree vorm gegeten. Echt lekker. Puur eten is fijn voor het lijf. Eergister toevallig pompoen met erwtjes, ging er erg goed in. Zowel bij Donna als bij ons. Een aanrader!

7 jaar geleden

Superb inrmioatfon here, ol'e chap; keep burning the midnight oil.

7 jaar geleden

En hoe is het bevallen ? Ben wel benieuwd :)

7 jaar geleden

Ik ben benieuwd naar je bevindingen!