Snap

De regenboog

Je bent een paar dagen oud wanneer we met jou in onze armen in je slaapkamertje staan. Vanuit jouw raam is er een prachtige regenboog te zien. De regenboog, die staat voor God's belofte aan ons als mensen. Nadat Noach de deuren van de ark opende, was er een regenboog te zien. God sloot een verbond met Noach, dat de aarde nooit meer verwoest zou worden door water. En dat Noach zijn kinderen vele kinderen zouden voortbrengen. Om de aarde weer leven te geven. 

Daar staan we dan. Onder het verbond van God en Noach. Met jou, onze regenboog baby in onze armen. Je bent een wonder Abby. Net zo'n wonder als die mooie regenboog buiten. De betekenis van de regenboog leer je al jong als kind. Voor de een betekent het de belofte van God  en voor de ander is het omdat de zon en de regen samen zijn. En zo zijn er nog vele betekenissen aan de regenboog gegeven de laatste jaren. Wanneer je volwassen bent, kunnen sommige dingen die je als kind leerde een andere of extra betekenis krijgen. De term "regenboog baby" geeft weer een andere betekenis aan de regenboog. De regenboog staat voor hoop en licht. Er is immers regen en zon nodig om zo'n mooie regenboog te krijgen. Zo is het ook voor ons en vele andere ouders die een baby kregen na verlies. Voor sommigen duurde de tijd korter en anderen hebben jaren in hoop en verdriet geleefd. Geen enkel verlies is te vergelijken en toch hebben we allemaal wat gemeen. Het verlangen naar wat het had kunnen zijn. Een verlangen naar een gezin wat nooit echt compleet zou zijn. Een diepste verlangen naar je kindje. Een verlangen naar de zon is deze hevige storm. 

 Ik geef mijn meisjes savonds een extra kus. Jessa ligt ver in dromenland, met alle knuffels om haar heen. Het verbaasd mij elke keer weer hoe zij op dat kleine plekje wat overblijft, lekker kan slapen. Abby ligt in dr bedje naast mij. Ik wil dr dicht bij mij hebben. Het gevoel van angst om verlies zal nooit meer over gaan denk ik. Ik kijk nog lang naar dr. Ik voel het besef maar weer, hoe groot wonder zij is. 

Je bent onze regenboog na de storm lieve Abby. 

Onze regenboog baby