Snap
  • Baby
  • moederschap
  • newborn
  • Kindervoedingservice
  • Nutriciavoorjou

De plek waar ik met al mijn vragen terecht kan

Tip van mij voor jou

Ongeveer drie maanden geleden ben ik bevallen van onze derde zoon, Joes. Na een best wel heftige bevalling zat ook ik als doorgewinterde moeder met veel vragen. Ergens is dat ook niet gek, want met die hormoonbommen in je lijf weet je soms helemaal niks meer. Ook niet als moeder van drie...

Ik hoor je al denken: moeder van drie en nog steeds vragen? Ja! Zelfs ik heb nog vragen gehad tijdens mijn kraamweek. Zoals de meeste van jullie weten is mijn bevalling van Joes best pittig geweest en heeft hij tijdens de uitdrijving een flinke tijd 'vast'gezeten. Hierdoor heeft zijn schouder een flinke klap gekregen tijdens de bevalling en kon hij de eerste 24 uur zijn arm niet tot nauwelijks bewegen. Dit zorgde voor de nodige stress. Toen hij zijn arm uiteindelijk tot boven zijn hoofd kreeg, waren we meer dan opgelucht! Alleen was er nog wel een klein dingetje, want hij bleek toch weleens een beetje pijn te hebben aan zijn arm...

Vanaf de geboorte gaf ik direct borstvoeding en had ik dus vragen over hoe ik hem het beste kon voeden, zodat hij zo min mogelijk pijn zou hebben. Om zeker te weten welke houding goed zou zijn, heb ik de Nutricia Kindervoeding Service benaderd via WhatsApp! Al snel nadat ik contact had opgenomen gaven de voedingskundigen mij tips over welke houding het fijnste voor Joas zou zijn. En aangezien ik een verleden van borstontstekingen heb, gaven ze mij ook tips over in welke houding Joas mijn hele borst het beste kon leegdrinken. Het is heel fijn om met de Nutricia Kindervoeding Service te appen, zeker omdat dit een laagdrempelige manier van communiceren is. 

Tijdens de zwangerschap

Wist je dat je de Nutricia Kindervoeding Service ook kunt inschakelen tijdens je zwangerschap? Dat is heel fijn. Tijdens mijn zwangerschap raakte ik namelijk in discussie met iemand over een pizza salami. Zo kreeg ik te horen dat een pizza met salami niet zou mogen als zwangere... Ik dacht dat dit wel mocht, omdat de salami in de oven is geweest en achteraf gezien had ik gelijk! Via een voedingsdeskundige van de Nutricia Kindervoeding Service kreeg ik te horen dat salami die niet verhit is, niet mag. Maar als de salami in de oven is geweest mag het wel, want dan is de salami niet rauw meer. Fijn dat een deskundige hier antwoord op kon geven, want po Google kwam ik er niet uit. Iedere website vermeldde iets anders... Lekker verwarrend! 

Naast vragen over de voeding kun je voor nog veel meer informatie terecht bij de Nutricia Kindervoeding Service. Zo kun je vragen stellen tijdens je zwangerschap, denk maar eens aan de twijfels die we allemaal hebben over wat je allemaal wel en niet mag eten. Iedereen weet altijd precies te vertellen wat wel of niet mag, maar ook dit verandert nog weleens door de jaren heen. Dus twijfel je, dan kan je ook even contact opnemen met de Nutricia Kindervoeding Service. Hier stel je je vraag aan de experts, in plaats van aan mensen om je heen die je soms alleen maar meer in de war brengen! Wat ook handig is, is de receptentool op de website Nutriciavoorjou.nl. Met deze tool kun je gezonde recepten vinden voor jou en je baby, ook tijdens de zwangerschap! 

Na de zwangerschap

Bij de Nutricia Kindervoeding Service kun je ook terecht met vragen als je bevallen bent. Denk aan vragen over krampjes, borstvoeding, flesvoeding, voedingsschema's etc. Niks is te gek en alles mag, het fijne is dat de service dag en nacht beschikbaar is en jij dus op elk moment je vraag kunt stellen. Want hé, pasgeboren kindjes doen niet aan schema's, en de Nutricia kindervoeding service dus ook niet! Dat vind ik echt een topservice, want hoe vaak poppen vragen ‘s nachts op?! Bij mij was dat wel altijd het geval. Zelfs tijdens de feestdagen kun je terecht met al je vragen!

Wat mij ook een geruststellend gevoel geeft, is dat bij de Nutricia Kindervoeding Service mensen werken die er verstand van hebben; namelijk gediplomeerde voedingskundigen. Naast bellen en appen kun je ze ook bereiken via Facebook, Instagram en e-mail. 

Toen ik opzoek was naar het telefoonnummer van de Nutricia Kindervoeding Service, kwam ik terecht op de website van Nutricia voor jou, hier kwam ik toen de babykwaaltjestest tegen. Dit had ik moeten weten bij Senn, mijn oudste, en bij Foss, mijn middelste. Zij hadden namelijk enorm veel last van darmkrampjes en uiteindelijk beiden een koemelkallergie! Deze site heb ik wel even opgeslagen bij favorieten want je kunt hier info vinden van A tot Z, megahandig zelfs voor deze doorgewinterde moeder van drie! Iedere keer verandert er wel weer iets waardoor ik ook iedere keer weer nieuwe dingen leer. 

Ik hoop dat jullie hier ook wat aan hebben en net als ik informatie van deze fijne site kunnen halen. Want laten we elkaar een beetje helpen als moeder zijnde!

Liefs, Eline.   

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nutricia voor jou. 

3 jaar geleden

Is een consult bij een Osteopaat misschien iets?

3 jaar geleden

Haha groot gelijk is enorm fijn!

3 jaar geleden

Ja echt zo fijn hoor! Heerlijk om.er tips en tricks vandaan te halen.

3 jaar geleden

Super handige tip! Die ga ik onthoudem voor ooit! 👍