Snap
  • Baby
  • babyvoeding
  • ad
  • heroinstituutvoorbabyvoeding
  • hetheroinstituutvoorbabyvoeding

De ‘perfecte mama’ bestaat niet

Ik weet niet hoe het met jullie staat… Maar die onzekerheid als kersverse mama is wel eens killing geweest. Zo’n klein hummeltje in je armen, die niet stopt met huilen, waardoor jij jezelf afvraagt of je het allemaal wel goed doet.

Eigenlijk begint een klein stukje onzekerheid misschien al tijdens de zwangerschap. Het eerste trimester ben ik zo misselijk geweest, dat ik bijna niks kon eten. Daardoor vroeg ik me ook af: krijgt de baby wel genoeg voedingsstoffen binnen nu? En daar zat ik weer op mijn telefoon… te zoeken naar antwoorden.

Of in een restaurant, de hele kaart afstruinen om te kijken wat je wel en niet mag eten. Vaak deed ik dat al voordat we op pad gingen, zodat het geen teleurstelling zou zijn in het restaurant zelf.

Maar de perfecte mama bestaat niet, hulp vragen is niet erg!

En dan, na al die maanden…. is ineens daar je lieve kleine baby! Kersverse mama, hormonen die alle kanten op schieten en een klein mensje waarvoor je moet zorgen. Ik ben mama geworden van een mooi meisje. Krijgt ze wel genoeg voeding? In mijn geval lukte borstvoeding niet, (spoed) keizersnede en een enorme rollercoaster waarin we beland waren. Ik wilde het wel proberen, dus hierdoor bleef ik me maar afvragen of ze genoeg binnen kreeg. Uiteindelijk heb ik de keuze moeten maken om ermee te stoppen, omdat het niet op gang kwam. Bam, weer die onzekerheid of je het wel goed doet.

Maar dan na een paar dagen begint ze echt te huilen… Waarom stopt ze niet met huilen? Krampjes? Regeldag? Moet ik een schema hanteren of op gevoel de dag indelen? Allemaal vragen die mij in het begin onzeker maakten. En daar ging ik weer… Heel internet afstruinen naar antwoorden. Ik wilde het perfect doen, want dit meisje was afhankelijk van mij.

Nu is ze bijna 8 maanden en merk ik dat ik zoveel sterker in mijn schoenen sta als mama. Door de ervaring en kennis die ik zelf heb opgedaan na alles wat we meegemaakt hebben, maar ook door hulp te vragen en de juiste websites te bezoeken met informatie. Want ook daar kun je door de bomen het bos niet meer zien hoor…Ik kwam er iets te laat achter, pas rond de 6 maanden, maar hele fijne tip voor jullie: Het Hero Instituut voor Babyvoeding. Wat een handige en overzichtelijke site!

Nog steeds heb ik vragen over voeding / hapjes; wat mag ze wel of niet eten? Wat is een fijn voedingsschema?

Het Hero Instituut voor Babyvoeding, op deze site staat zoveel informatie die ik kan gebruiken hiervoor, zoals voedingsschema’s, hoeveelheden etc.

En ik zag dat je dus ook hulp aan experts (voedingsdeskundigen) kunt vragen. Heel laagdrempelig en nog gemakkelijker dan het consultatiebureau bellen vind ik. Want deze experts kun je 7 dagen per week bereiken; heel fijn als je in het weekend ineens met je handen in het haar zit!

Dit artikel is in samenwerking met: Het Hero Instituut voor Babyvoeding

Volg jij ons al op Facebook? Klik hier!

ByNikita's avatar
1 jaar geleden

De titel zegt het al, je hebt helemaal gelijk! 🤩

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Lonnekevdv?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.