Snap
  • Baby
  • Nestle
  • Opvolgmelk
  • mamaplaatscollab
  • littlesteps

De overgang van borstvoeding naar flesvoeding

Ook de derde keer wilde ik het weer graag proberen, het geven van borstvoeding. Waarom? Ik vind het gewoon een heerlijk momentje samen. Zo klein, zo bijzonder en dan zo enorm groeien door de borstvoeding. Bij Mees en Vive liep de productie terug toen ik begon met werken. Allebei heb ik uiteindelijk rond de vier / vijf maanden borstvoeding gegeven.

Bij Flore dus ook weer begonnen en ook hier rond de vijf maanden volgehouden, daarna de vriezer leeggemaakt en inmiddels is ons meisje een half jaar en geniet ze nu net zo van de opvolgmelk. Ik hoef maar het geluid van het schudden van de fles te maken, het woord fles te zeggen of de fles te laten zien of er komt al een enorme glimlach op haar gezicht.

Maar toch die overstap is niet niets

Hoe weet je nou wat goed is? Waarom zijn er zoveel aanbieders? Waar moet ik opletten? Is een duurder product beter? Voor wie mij een beetje kent; de Consumentenbond en ik gaan goed samen. Waarom zou ik zelf alles opnieuw gaan uitvinden wanneer zij het al onderzocht en getest hebben? En ook niet onbelangrijk; geheel neutraal zijn.

Eigenlijk kan je wel stellen dat er strikte regels zitten aan de samenstelling van flesvoeding, wat moet er (minimaal) in en wat mag er absoluut niet in. Daarnaast kan je voor jezelf nog een aantal keuzes maken waar jij op let.

In de wet is in detail vastgelegd wat er in flesvoeding moet en mag zitten en hoeveel. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) controleert nauwlettend of de producten aan al deze eisen voldoen. Van alle merken wordt structureel en op dezelfde manier gecontroleerd of ze aan de wet voldoen. Er wordt gekeken naar de samenstelling, de veiligheid en de reclame-uitingen.

Wat ik mij vooral afvroeg is waarom de prijzen zo onwijs uiteenlopen, is een duur merk dan beter? Maar ook dit is gemakkelijk te verklaren;

Nee, een duur merk is niet beter dan een goedkoper (huis)merk. Dat A-merken duurder zijn, heeft andere redenen. Zo steken fabrikanten van A-merken veel geld in onderzoek en productontwikkeling. Niet alleen voor ‘gewone’ baby’s, maar ook voor te vroeg geboren of zieke baby’s. Ook wordt er veel geld gestoken in voorlichting over en reclame voor de producten. Huismerken besteden hier nauwelijks of geen budget aan.

Dit is onze keuze: Nestle LITTLE STEPS®

Een fijne pot, gemakkelijk af te sluiten (en geloof me - dit is lang niet overal zo - heb een keer eerder een auto vol wit poeder gehad), een fijn schepje (ook dit is soms erg moeilijk te bedenken haha), Vitamine D: Met 600 ml LITTLE STEPS® opvolgmelk per dag krijgt je baby al de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D binnen, geen losse vitaminedruppels meer nodig dus.

Daarnaast bevat deze opvolgmelk plantaardige olie, zonder palmolie, is de verpakking 100% recyclebaar en nog een dikke plus: LITTLE STEPS® opvolgmelk is uitgeroepen tot ‘gekozen product van het jaar’.

Review

Nou ik kan je vertellen dat Flore het vanaf de eerste slok goed weg krijgt en zichtbaar geniet. Ze drinkt vier volle flessen op een dag (met zes schepjes). Eigenlijk laat ze nooit een slokje over en krijgt ze het toch niet in een keer op, dan drinkt ze het restje wel een half uur later nog op haha.

Mocht je nog twijfelen? Lees ook de recensies bij Bol.com eens. Heb ik ook gedaan en onze Flore is echt niet de enige baby bij wie de opvolgmelk van Nestle goed in smaak valt! Nu we het toch over bol.com hebben, mocht je een keer in nood zitten en niet genoeg in huis hebben. Nestle verkopen ze dus echt overal - supermarkt, drogisterijen en online. Ik vind de prijs echt prima, maar mocht je het de eerste keer voor maar vijf euro willen proberen, check dit dan even

Heb jij borstvoeding gegeven? Of meteen een flesje? Welke (opvolg) melk is jullie favoriet?

2 jaar geleden

Ah wat een trotse zus, niet? Zo zoet die foto

2 jaar geleden

Flore heeft 2 mama’s 🥰

2 jaar geleden

Wta goed dat de overgang zo fijn ging