Snap
  • Baby

De osteopaat. Iets engs of proffessioneel? (7)

​De osteopaat. Natuurlijk! Daar denk je echt aan en wordt je ook echt naartoe doorverwezen!

Na drie maanden huilen kreeg ik toch wel steeds meer het gevoel dat er 'iets' met ons kleine mannetje aan de hand was. De grote vraag is alleen wat... Al vanaf de bevalling had Leander een sterke voorkeurshouding. En daardoor kreeg hij toch wel een afplatting. Als ik dat wilde, kon de kinderfysiotherapeut wel komen. Nou, daar was ik wel voor in. Maar ik had niet het idee dat het echt hielp. De voorkeurshouding werdt wel minder, maar bleef. De fysio was tevreden want zijn bolletje was weer mooi rond. Ik zag dat Leander zich niet symetrisch ontwikkelde. Bij alles ging zijn voorkeur uit naar links. Rechts deed hij alleen als hij heel erg gestimuleerd werdt. Hij had altijd gebalde vuistjes en kromme teentjes. Zijn handjes moest ik in het badje openwringen om ze te kunnen wassen.

En toen kreeg ik van een vriendin DE tip: de osteopaat. Bij de intake zei de osteopaat tegen mij: 'als een moeder het gevoel heeft dat er iets is, dan is er iets.' Dat had ik nodig on te horen. Want ik had al 3 maanden het gevoel dat Leander niet lekker in zijn vel zat. Dus keek de osteopaat hem na. Conclusie: een blokkade in het bekken. Vermoedelijk door een te snelle bevalling. Na de behandeling merkte ik meteen verschil. Zijn hoofdje ging ineens ook naar rechts. Zijn handjes en voetjes waren ontprannen. En na de tweede behandeling had ik een veel rustigere baby in mijn handen. Zelfs zijn ontlasting werdt regelmatiger en anders van kleur. Blijkbaar heeft dat ook allemaal invloed op elkaar. Het huilen was nog niet over. Maar wel veel minder. En Leander sliep door! Zo heerlijk!

Later ben ik nog 2x geweest. Toen ik merkte dat er alleen maar over links gerold werdt was dat voor mij een signaal dat het weer niet lekker zat. En dat klopte. De fysio, die ook nog regelmatig kwam, had er ook wel naar gekeken maar zei dat het met oefenen wel goed zou komen. Alleen hielp het oefenen niet. En toen ik bij de osteopaat was geweest draaide meneer ineens ook over rechts. Niet frequent. Zijn voorkeur is nog steeds over links. Maar hij kan het wel.

Wat is dat toch. Waarom wordt je niet gewoon door het buro naar een osteopaat gestuurd? Of naar een manuele kinderfysiotherapeut? (Een osteopaat wordt maar gedeeltelijk vergoed en een manuele kinderfysio helemaal. Naar wat ik me later het laten uitleggen, doen ze infeite in de hoofdzaak hetzelfde) Waarom merkte de kinderfysio niet dat het probleem niet alleen het nekje was? Toen ik haar zei dat ik bij de osteopaat was geweest, haalde ze nog net haar neus niet op. Terwijl ze in mijn ogen elkaar juisr zo goed aangevuld hebben. De osteopaat zordge ervoor dat er bewegingsvrijheid kwam en de fysio heeft hem geleerd hoe hij die bewegingen kon gebruiken voor zijn ontwikkeling.

Wat is dan het probleem? Je hoort meerdere mensen die deze hulp inschakelen. Maar niemand heeft de tip van een 'proffessional' gehad. Ligt er een taboe op? Is het iets raars? Leander is er in ieder geval enorm mee geholpen en positief door veranderd. Wij zijn blij dat we gegaan zijn!

7 jaar geleden

Ik werd bij mijn oudste doorverwezen door de fysiotherapeut naar de osteopaat ivm voorkeurshouding. Wonderbaarlijk wat een verandering een consult kan brengen. Erg tevreden en wel gewoon verwezen.

7 jaar geleden

Mijn zoontje had erg veel moeite met poepen. Kregen forlax van de huisarts. Alleen waren we daar niet blij mee omdat het niet het probleem oplost. Maar een tijdelijk hulpmiddel is. We moesten achter het probleem komen? Wij zijn op eigen initiatief naar de osteopaat gegaan. Bleek zijn middenrif niet goed naar rechts te draaien spier in rug vol met spanning te staan en zijn heup vast te zitten. Na 1 behandeling ging het al wat beter en kon hij ook kruipen, wat dus niet lukte door die spanning in zijn rug en heup. Na 4 behandelingen zijn we van de medicijnen af, loopt mijn zoontje, en is hij motorisch erg gegroeid. Wij zijn ontzettend blij dat we met onze zoontje naar de osteopaat zijn gegaan. Hadden we eigenlijk eerder moeten doen. Ik beveel iedereen de osteopaat aan.

7 jaar geleden

onze dochter had het kiss syndroom wij zijn naar een kiss specialist geweest. toen ik dat aan de kinderfysio vertelde, verklaarde ze ons voor gek etc. je wordt er niet naar door verwezen, omdat het volgens de gevestigde orde allemaal alternatief is en onzin... dat is echt heel jammer, want onze dochter van 2.5 heeft nu rechts nog steeds een beetje slappere spierspanning en een blijvend afgeplat hoofdje (wat gelukkig door haar haar niet opvalt) als wij eerder bij een kiss specialis oid terecht waren gekomen, was dat waarschijnlijk niet het geval geweest.

7 jaar geleden

Onze eerste had verschrikkelijke last van haar buikje huilen huilen en nog eens huilen. Na 5 weken 1e keer osteopaat toen had ze net een volle luier gehad 2e keer hij beweegt haar buikje ze laat een boer een scheet en ze heeft een volle luier.. Heel bijzonder. Na de bevalling van de 2e kon ik na 5 dagen niet meer liggen zitten of staan ik verging van dr pijn kreeg morfinetabletten. Drie dagen later kon ik bij de osteopaat terecht wat bleek mijn bekken zijn niet terug gekanteld waardoor ik op de punt van mijn stuit zat... Heel bewonderingswaardig