Snap
  • Baby
  • Gezond

De operatie van Jaycen

Als elke minuut een uur lijkt, als je je kindje moet afgeven aan vreemde en alleen maar kunt bidden dat alles goed gaat.

afgelopen maandag 20 ste was het zo ver, Jaycen zijn opname in het Amalia kinderzieke huis Radboud. En 21ste word hij geopereerd aan zijn wigschedel. Om 14.00 moesten we aanwezig zijn en melden we ons aan de balie. Samen met onze dochter Jazlynn. We kregen een klein kamertje en de zuster vertelde ons dat hij om 15.00 voor een 3d foto moest. Gauw maakte we alles klaar en mijn man ging Ronald mc Donalds huis regelen waar hij en Jazlynn zullen verblijven. Boos kom hij terug, VOL! Wat? Nee he... En nu? Ja Zotel (hotel van het ziekenhuis) maar ook die is vol. Even word ik misselijk, en nu? Pfff.. Ja een 1persoonskamer en dan maar samen met Jazlynn in 1 bed. Ook komt de verpleegster en een kinderarts en ze hadden begrepen dat Jaycen afgelopen week de griep heeft gehad en een antibiotica kuurtje. Tja dit kan de operatie in de weg zitten dus gaan ze overleggen met de neurochirurch of het door kan gaan, hij kwam kijken samen met 4 collega's. Pff wat!!! Nou lekker dan weer. Toch maar de 3d foto laten maken en gesprek met de 2de arts die de operatie gaat doen. Dr Borstlap. Toen we terug waren op de afdeling vertelde de verpleegster dat we de nacht bleven en er morgenochtend een anesthessist kwam kijken. Ook werd er bloedafgenomen ivm eventuele bloedtrasfusie en moest zijn hoofd worden gewassen met desinfecterende shampoo. 

Het was een beroerde nacht met weinig slaap maar om 6.00 werd ik gewekt door de zuster. Jaycen moest nog eens zn haartjes wassen, en 2 zetpillen en een ok jasje aan. Alleen de anesthesist kwam maar niet. Om 7.50 werden we opgehaald voor vertrek naar de OK  daar gingen we. Papa, mama, Jazlynn en Jaycen.. Ik mocht hem lekkker dragen tot in de OK. Daar aan gekomen kwam de antesthesist kijken en het mocht god zij dank doorgaan. Papa en Jazlynn gingen naar de familiekamer en mama moest een speciaal pak aan en mocht met Jaycen mee. wauw wat ik toen zag.. Even geen woorden..zoveel mensen in een kamer met groen pakken pfff. Allemaal voor mn kleine mannetje! Oef... Ik mocht tijdens de voorbereidingen Jaycen vasthouden, en toen werd hij op een warmtebedje gelegd en kreeg een kapje met narcose. Wat was dit een moeilijk moment, zo'n klein mannetje die ligt te gillen en te spartelen en ineens BOEM slap. Heel moeilijk en emotioneel.. Toen ik in de familiekamer kwam zat mijn andere zonnetje daar vrolijk met papa  een boekje te lezen. We hebben 2 uur moeten wachten, 2 hele lange uren waarin we afleiding zochten in het vermaken van Jazlynn en het ontdekken van het ziekenhuis. Om.10 uur waren we weer in de familiekamer en om 10.15 kwamen de 2 chirurgen binnen. Ha zeiden ze en gingen bij ons zitten. 

De operatie is zeer geslaagd, weinig bloedverlies en hij ligt op de verkoeverkamer. Wie gaat ermee naar hem toe? Ikkuh mee! Roept Jazlynn heel vrolijk, haha.. Even een heerlijk peutermomentje. Nee: zeg ik, mama gaat en jij mag bij papa blijven. Zodra ik in de verkoeverkamer kom ligt mijn lieve kleine mannetje daar in zo'n groot bed. Helemaal weg van deze wereld met z'n armpjes en beentjes open en wijd. Ik ga gauw naar hem toe en kus hem op zn buikje want z'n hoofdje durf ik niet. Hij doet voorzichtig zijn oogjes open maar kijkt niet, z'n blik is leeg. Nog helemaal onder narcose. Naar een uurtje komt hij steeds meer bij en drinkt zelfs 60 cc suikerwater. En hij mag naar de verpleegafdeling.

7 jaar geleden

Heel veel beterschap en sterkte xxx