Snap
  • Baby
  • Gezond

De operatie - deel 2

Na een 2 uur mocht ik eindelijk weer bij hem en na het ontwaken mochten we naar de eigen kamer terug.

vorige blog

Wat was ik blij om hem weer wakker en wel in mijn armen te hebben! Papa heeft de eerste tijd ook echt even geen kans gehad om hem vast te houden.

Het eerste uur na de operatie ging vrij goed. Guido kwam met 2 beentjes netjes in het gips bij me liggen en wilde ook direct weer drinken. Op dat moment werkte de verdoving van de operatie nog. Na een uur begon het huilen. Hij had last van beide voetjes en bleef die voetjes bewegen waardoor hij pin kreeg. Bij baby’s is er maar keuze uit twee pijnstillers (in ‘normale’ gevallen). Dat is aan de ene kant paracetamol en als dat niet werkt, morfine. Uiteraard starten ze daar niet heel snel mee. Als eerste wordt dan de paracetamol verhoogd. Helaas hielp het niet. Pas na 3 uur waarin Guido aan 1 stuk door gehuild heeft van de pijn kwam de kinderarts langs en is besloten dat de morfine aangesloten werd. Na nog een uur huilen werd de pijn eindelijk minder en viel hij in slaap.

De nacht was onrustig. Ik heb veel met Guido in mijn armen gelopen en naar buiten gekeken. Het Fletcher-hotel gebouw (rare blauwe toren) roept nog steeds negatieve gevoelens bij me op. De volgende ochtend kwamen de orthopeed en arts assistent langs. Die konden een foto laten zien hoe de voetjes er nu uitzagen:

Dan snap je ook meteen waarom hij zoveel pijn had. Maar ik was ook verbaasd hoe mooi recht het voetje stond.

Door de morfine moesten we een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Gelukkig kwamen opa’s en oma’s, mijn beste vriendin en man en dochter vaak langs. We hebben heerlijk in de Ronald MacDonald-woonkamer MacDonalds gegeten. En ik kon af en toe even mijn benen strekken door in de AH beneden wat te eten voor mijzelf te halen.

Ik was wel ontzettend blij toen we een paar dagen later naar huis mochten. Er zou een relatief rustige periode aanbreken, want pas na 3 weken zou het gips vervangen worden.

Al met al met twee nieuw geleerde dingen deze week af gesloten:

  • Van Morfine krijgen baby’s obstipatie en als je borstvoeding geeft werken pruimen prima!
  • RonaldMacDonald doet hele goede dingen. Ik voel me nu altijd wat minder schuldig als we naar de Mac gaan zolang ik wat doneer :-)

volgende blog