Snap
  • Baby
  • baby
  • pasgeboren
  • ziekte
  • Infectie

De nare bacterie G.B.S.

Groep B Streptokokken
5 jaar geleden

Ja, dat heb ik me ook al eens afgevraagd. Maar ik geloof inderdaad dat dat zo is. Volgensmij staat dat ook wel bij de uitleg van streptokokken b.

5 jaar geleden

ik heb zelf ook blaasontsteking gehad in de zwangerschap van de dochter die ziek is geworden van de GBS. In de kraamtijd van de dochter die daarop volgt had ik baarmoederontsteking en ben met hoge koorts naar het ziekenhuis gebracht....ook door deze GBS. ....blijkbaar idd een heel hardnekkige bacterie als je er gevoelig voor bent....ook zeer gevaarlijk als je weerstand verlaagd is. Zou deze bacterie ook de bekende en vroeger zeer gevreesde kraamvrouwenkoorts veroorzaakt hebben ?

5 jaar geleden

Klopt....later is de huisarts er ook niet meer op terug gekomen....wat voor ons reden was om een andere huisarts te nemen. De assistente van deze huisarts heeft het er altijd nog over als ik haar tegenkom, voor haar was het ook heel moeilijk omdat ik belde en aangaf dat ik dacht dat er wat ergs was en zij moest zeggen van de huisarts dat er niets aan de hand was.

5 jaar geleden

Overigens niet alleen bij moeders, ook bij artsen en verloskundigen. Bij de oudste kwam ik erachter dat ik zwanger was door die constante steken in mijn buik. Daar is verder nooit naar gekeken. Hij is uiteindelijk gezond geboren. Ik daarintegen werd 3 weken na de bevalling met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, met hoge koorts, koortstuipen en ik lag zelfs te ijlen van de koorts. Heb ruim 2 weken in het ziekenhuis gelegen. De oorzaak was een streptokokken infectie in mijn baarmoeder. Overigens is daar dus nooit meer verder na gekeken. Ook niet bij mijn andere 2 zwangerschappen. En na het lezen van dit artikel valt pas alles op zijn plek (Tenminste die verschrikkelijke buikpijn de eerste maanden van de zwangerschap, die ik overigens bij de andere 2 niet had). Ik weet dat ik als kind ook al een keer op de ic heb gekregen met een streptokokken infectie. Dit bij elkaar maakt het voor mij vreemd dat er nooit wat over is gezegt tegen mij.