Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

 • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
 • Open blog community voor en door moeders
 • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De meest voorkomende babykwaaltjes

Bijna alle baby’s krijgen wel te maken met verschillende kwaaltjes. Als ouder maak je je heel snel zorgen, omdat een baby nou eenmaal niet kan vertellen waar hij/zij last van heeft.Je kan bij Nutricia een kwaaltjestest doen om advies te krijgen over veelvoorkomende kwaaltjes bij baby's. De meest voorkomende babykwaaltjes hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Herken jij ze?

Darmkrampjes

Darmkampjes is een van de meest voorkomende babykwaaltjes. Ze kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan je kindje te gulzig gedronken hebben waardoor er veel lucht is bijgekomen. Ook kan het zijn dat je kindje niet tegen bepaalde voeding kan of ergens allergisch voor is. Wat te doen bij krampjes?

 • Door met de beentjes in de lucht te ‘fietsen’ kan de lucht uit de darmpjes ontsnappen.
 • Door je baby op je borst te leggen wek je een rustgevend gevoel. Je baby wordt kalm en rustig door het luisteren naar jouw hartslag.
 • Gebruik een fles met een kleiner gaatje in de speen. Dit zal ervoor zorgen dat je baby rustiger kan drinken en minder snel last heeft van darmkrampjes.

Moeilijke ontlasting

Veel moeders denken dat er wat betreft de ontlasting van de baby een zekere routine in moet zitten, maar niets is minder waar. Wanneer het kindje last heeft van zijn ontlasting is het een ander verhaal. Oorzaken hiervan kunnen zijn dat de ontlasting te droog is, of dat het overstappen op andere voeding niet zo'n goed idee was. Wat te doen bij moeizame ontlasting?

 • Geef je baby twee weken de tijd om te wennen aan nieuwe voeding
 • Zorg voor de juiste dosering bij voeding
 • Voeg wat extra water toe aan de flesjes. Ook tussen de flesjes door kan een flesje water wonderen doen.

Tandjes krijgen

Rond de 6 maanden zal je baby zijn/haar eerste tandje krijgen. Veel baby’s reageren hier huilerig op en kunnen er ziek van worden. Je baby kan wat chagrijnig zijn, veel kwijlen en rode wangetjes krijgen. Ook rood tandvlees, weinig eetlust en slecht slapen zijn symptomen die voor kunnen komen. We hebben een aantal tips om je kindje door deze periode te helpen:

 • Geef je kindje voldoende water
 • Smeer vaseline op de kin, borst of de nek. Op deze manier raakt de huid niet geïrriteerd door het kwijlen.
 • Geef je kindje een koele bijtring.

Meer informatie over babykwaaltjes? Klik hier!

9 jaar geleden

Mijn kind had vroeger ook veel last van darmkrampjes. Bij haar kwam uit dat ze toch een allergie had. Al die dingen voor niks geprobeerd haha

9 jaar geleden

Oke nou ik heb tegen darmkrampjes al van alles geprobeerd en heb gemerkt dat een lichte massage bij mn kindje wel helpt. Ze wordt hier heel erg rustig van en zo nemen de krampjes wat af.

9 jaar geleden

hahaha ja dat probleem heeft mijn kleintje ook. maar super zielig hoor want hij ligt er echt nachten wakker van. Ik geef heel af en toe wel eens koffie dat werkt laxeren en werkt dan. Maargoed dat natuurlijk afgekoeld en alleen als die echt dood op is van de pijn

9 jaar geleden

Mijn kind heeft last van de ontlasting. zal die vast van zn vader hebben dit zit oook altijd 5 uur op de wc hahahahahaaa