Snap
  • Baby
  • Babyspullen

De leukste kraamcadeaus

In je kraamtijd krijg je veel cadeautjes. Hier mijn vijf favoriete cadeautjes op een rijtje.

In je kraamtijd word je overspoeld met leuke, lieve en goed bedoelde cadeautjes voor je kleintje (en misschien ook voor jezelf). Ik zet hier (in willekeurige volgorde) mijn vijf favorieten op een rijtje.

  • 1. Kraambezoekboek en Baby’s eerste jaar invulboek. Ok, om heel eerlijk te zijn kreeg ik deze cadeautjes niet in mijn kraamtijd, maar tijdens mijn babyshower. Maar oh wat was ik hier blij mee! Het kraambezoekboek is door al ons kraambezoek ingevuld (de foto’s inplakken moeten we alleen nog steeds doen, oeps!) en het eerste jaar boek vullen wij nog steeds trouw elke maand in. Super leuk voor Muppet (en ons) om later door te lezen!
  • 2. Een stoeltje met Muppets geboortekaartje. We hebben een super mooi houten stoeltje gekregen met de naam en geboortedatum van onze Muppet. Het stoeltje is handgeschilderd naar voorbeeld van ons geboortekaartje. Echt heel erg mooi!
  • 3. 10-dagen-mand. Mijn schoonouders hadden een 10-dagen-mand voor ons samengesteld. Hierin zaten 10 kleine (en soms wat grotere) cadeautjes. Elke dag in de kraamperiode mochten we één cadeautje kiezen om uit te pakken. Hoewel ik me eerlijk gezegd niet meer alle cadeautjes kan herinneren, vonden mijn man en ik het wel leuk om elke dag een cadeautje te mogen uitpakken. In de drukte en chaos van de eerste week vergaten we wel eens om een cadeautje uit te pakken, maar ach, dan hadden we de dag daarna twee cadeautjes ;-)
  • 4. Een mama-kind hangertje. Ik kreeg dit pas na de kraamperiode, maar het was eigenlijk nog wel een kraamcadeautje. Toen ik geboren werd had mijn moeder van mijn oma een bedeltje gekregen. Nu kreeg ik van mijn moeder een zilveren kettinkje met een mama-kind hanger eraan. Heel mooi (ook symbolisch) en ik draag het kettinkje nog steeds elke dag.
  • 5. Voorleesboeken. Ik hou mijn hele leven al van lezen en ik kon dan ook niet wachten tot ik mijn dochtertje kon gaan voorlezen. Daarom was ik super blij met alle voorleesboeken die we kregen! Vanaf dat Muppet twee weken is lezen we haar ook al regelmatig voor en ze gaat boekjes en verhaaltjes steeds leuker vinden. Heerlijk!

Natuurlijk hebben wij nog veel meer leuke cadeautjes gehad en deze lijst had nog veel langer kunnen zijn. We hebben bijna geen dingen gehad waar we echt niet blij mee waren. (Blijkbaar hadden we het duidelijk genoeg gemaakt dat we geen super roze, uber truttige jurkjes of iets dergelijks wilden hebben voor onze Muppet, haha).

Wat was jouw favoriete (of minst favoriete) kraamcadeautje?

6 jaar geleden

De leukste dingen die ik heb gehad zijn een mandje gevuld met verzorgingsproducten voor baby en dat had ze leuk zelf ingepakt! En een zelf gehaakt prematuur jasje met slofjes en mutsje super schattig! Helaas was dochter snel uit het jasje gegroeid maar ik bewaar hem wel.

8 jaar geleden

Kleertjes hebben wij ook wel redelijk veel gekregen, maar we hadden van te voren al aangegeven dat we liever boeken/speelgoed/iets anders kregen dan kleertjes en veel mensen hebben zich daar gelukkig aan gehouden ;-) Maar het gaat ook om de goede bedoelingen he. Zo'n zelf gemaakt tutdoekje is dan natuurlijk wel extra lief!

8 jaar geleden

Leuke kado's! Wij hebben eigenlijk alleen luiers en kleren gekregen. Er was ook iemand die een tutdoekje gehaakt had, dat was ook wel lief.