Snap
  • Baby
  • kraamweek
  • Sterrenkindje
  • Stilgeboren

De kraam-rouw week 💫

Als de kraamweek ook je afscheid is.

Nu ik op donderdag de afleveringen kijk van echte Gooische moeders neemt het verhaal van Pauline mij weer mee terug in de tijd. Er komen een hoop herinneringen naar boven. Zo ook die van de kraamweek. Want jongens wat was die heftig, ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zoveel verschillende emoties heb gevoeld op hetzelfde moment. Van geluk naar intens verdriet in een oogblink. Je bent zo trots en verliefd op je kindje en wilt hem het liefst aan iedereen laten zien maar tegelijk ben je zo intens verdrietig over wat niet zo had mogen zijn. Je probeert in de korte aantal dagen die je samen hebt zoveel mogelijk herinneringen te maken. Want het enige wat overblijft zijn die herinneringen…

Dat moment tijdens de kraamweek dat vele moeders misschien wel herkennen. Ik ging mij klaarmaken om te douche even lekker de warme straal voelen op mijn huid. Mijn man ging mee om mij te helpen want lichamelijk was het nog weinig soeps. Ik doe mijn strakke sportbeha uit en er vallen 2 kokosnoten naar beneden. De stuwingen zijn begonnen….

Er kwam een golf van hormonen vrij in mijn lichaam en ik raakte compleet van slag. Elke vezel in mijn lichaam riep; waar is die huilende baby? De gekste gedachten kwamen langs in mijn hoofd; Is er ergens een plek waar ik er één kan ophalen? Terwijl een kamertje verderop onze prachtige zoon in zijn ijskoude waterkom lag dacht ik aan het ontvoeren van een baby??

Ik wist niet wat ik met mijzelf aan moest!

Kijken naar je overleden baby terwijl de melk zowat uit je borsten loopt. Dat is onbeschrijfelijk…