Snap
  • Baby
  • opvang
  • Kdv
  • partou
  • partoukinderopvang

De keuze voor een kinderdagverblijf... Oei

Dit is geen makkelijke.

Het is moeilijk, heel moeilijk, om je kindje al op zo’n jonge leeftijd een stukje los te laten. Bij beide kinderen moest ik drie maanden na de geboorte weer werken. Dat betekent ook dat ze met drie maanden al naar de opvang moeten gaan. Buikpijn had ik ervan, ze zijn dan toch echt nog veel te klein?! Het was daarom voor mij extra belangrijk om een opvang uit te zoeken waar ik een goed en veilig gevoel bij had. Het blijft lastig, maar de buikpijn wordt een stuk minder als je weet dat ze op een fijne plek zijn waar goed voor ze wordt gezorgd.

Hoe lastig de keuze ook kan zijn, voor Vajèn waren we er toch al snel uit. In ons dorp zitten meerdere kinderdagverblijven, dus een keuze was er zeker. Maar de Partou hier zit in hetzelfde gebouw als de basisschool. Een grote meerwaarde als je het mij vraagt. De stap van kinderopvang naar school lijkt dan toch iets minder groot.

Snap

Nadat we een rondleiding gekregen hadden, wisten we het zeker. Dit voelde goed. Het zag er goed georganiseerd uit, de ruimtes waren veilig en schoon, het speelplein zag er hartstikke leuk uit en we werden erg lief en enthousiast ontvangen. Onze kinderen gaan naar deze Partou kinderopvang!

Toen Vajèn hier vijf jaar geleden voor het eerst naartoe ging, was er nog geen speciale babygroep. Alleen een aantal verticale groepen (alle leeftijden van 0-4 jaar). We merkten dat ze veel van de oudere kindjes heeft geleerd en dat het goed is om ook met kinderen van een andere leeftijd te spelen. Toen Raff een jaar geleden ook mocht gaan, was die babygroep er wel. Toch hebben we er weer voor gekozen om ook hem naar een verticale groep te laten gaan.

Ondanks dat ze beiden niet in een babygroep hebben gezeten, konden ze altijd meedoen met de activiteiten op de groep. Denk hierbij aan knutselen, nieuwe dingen proeven, toneelstukjes, seizoensgebonden kunstwerken maken, dansuurtjes, zelf eten maken, maar vooral ook veel leerzame activiteiten. Het is elke week weer afwachten met welke knutselwerkjes of schilderijen ze thuis zullen komen.

Snap

Wanneer het weer het toelaat, zijn de kinderen zoveel mogelijk buiten. Ze spelen gezellig in de zandbak of houden een minidisco. Op hete dagen zorgen ze voor genoeg waterspellen, zodat de kinderen lekker kunnen afkoelen. Al met al; het is eigenlijk altijd wel een feestje op de opvang! Nog altijd vindt Vajèn het leuk om vertrouwde gezichten te zien als we Raff weg gaan brengen. Ze hebben een band op gebouwd in al die jaren. Het zijn ontzettend lieve meiden die oprecht veel geven om je kind. Het is mooi om te zien dat ook zij ervan genieten om de kinderen te zien opgroeien.

Een van de voordelen van Partou is ook de Ouderapp. Hierop worden foto’s van je kind geplaatst en elke dag een kort verslag. Hierin staat wat ze gegeten/gedronken hebben, hoe lang ze hebben geslapen en wat ze hebben gedaan. Erg fijn om op deze manier toch een beetje wat van de dag mee te krijgen.

Wij merken vooral dat de zelfstandigheid en socialiteit enorm aangesterkt wordt. Ze leren veel van de juffen, maar zeker ook van de andere kinderen. Ze leren op jonge leeftijd om te delen, om samen te spelen en om voor zichzelf op te komen. We hebben geen moment spijt gehad dat we voor deze opvang gekozen hebben! Vajèn ging altijd met heel veel plezier naar ‘school’ en zit inmiddels hier op de BSO, wat ze ook fantastisch vindt. Ook Raff heeft het naar zijn zin. De kindjes uit zijn groep zijn gek op baby’s, dus aan aandacht geen gebrek voor onze man.

Liefs,

Esther

Snap

Leuk je verhaal te Lezen! Dat het goed voelt is het aller belangrijkste en dat de kinderen het naar hun zin hebben helemaal 😁