Snap
  • Baby
  • Voeding

De juiste fles, welke gebruiken jullie?

Eten, het is van begin af aan voor onze kleine man al een dingetje, laten we het zo zeggen: zijn favoriete bezigheid was het niet.

Ik kan het me nu bijna niet meer voorstellen maar Sem is 3.5 maanden te vroeg geboren. Zijn eerste voeding bestond daarom uit 1ml moedermelk, 1ml?! Dit kreeg hij via een sonde en werd iedere dag al snel een beetje meer, als je ziet wat hij nu weg werkt op een dag dan kun je je dat niet meer voorstellen.

Sem heeft een behoorlijke tijd sondevoeding gekregen, hij was namelijk nog niet sterk genoeg om zelf uit een fles te drinken. Maar toen was de dag daar of we een flesje wilde gaan kopen want Sem moest gaan leren om uit een fles te drinken, spannend! Maar nu.. Sem is ons eerste kindje, dus verstand van flessen? Ho maar!

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een fles? De vorm, het formaat, de speen of let je op hele andere dingen? We hadden werkelijk geen idee! Vanuit het ziekenhuis kregen wij de tip om een Difrax S-fles te gebruiken, daar hadden zij al enige tijd goede ervaringen mee. Nou laten we als beginnende ouders dan maar afgaan op de ervaringen van een ervaren verpleegkundige.

Gezien de beperkte tijd die we hadden, we wilde namelijk zoveel mogelijk bij de kleine man zijn, was difrax.com een uitkomst! Het is een zeer overzichtelijke site met duidelijke afbeeldingen en omschrijvingen van de producten. De prijs van de Difrax S-fles viel ons alleszins mee, helemaal als je nu achteraf bekijkt hoelang we al plezier hebben van deze fles.

Het drinken uit een fles was voor Sem niet meteen een succes, het koste hem veel moeite en kracht. We wilden het hem natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken en hebben veel verschillende flessen geprobeerd maar de Difrax S-fles blijft toch de fles waar hij het beste uit drinkt. We gebruiken hem tot op heden nog iedere dag, inmiddels wil hij hem zelf graag vasthouden.

Sem heeft tijdens de voedingen weinig last van krampjes, en de fles is door de speciale S-vorm van de fles makkelijk vast te houden. Het ventielsysteem zit in de achterkant van de fles en daardoor ontstaan de luchtbelletjes niet zoals bij veel andere flessen bij de speen maar juist achterin de fles. Dit schijnt darmkrampjes te voorkomen.

Wat wij ook erg handig vinden is dat je de achterkant van de fles kan losdraaien. Als je kindje bijvoorbeeld moe word tijdens het drinken, draai je de achterkant iets los waardoor het drinken minder moeite kost voor de kleine, ideaal.

Ik zou de Difrax S-fles iedere moeder aanbevelen. Wij zijn super tevreden met de fles en willen niks anders meer en al zouden wij willen, Sem al helemaal niet!

9 jaar geleden

Wat een goed idee om het aan de goedheiligman te vragen! haha Gr. Donna

9 jaar geleden

Hoi Christa, Wat een heftige periode heb je dan gehad en ga je doorheen.. Sem wordt 29 december al weer één. Gecorrigeerd 8.5 maand dus ik moet wel even terugschakelen om te bedenken wanneer hij volledig op fles voeding is overgaan. Dit was volgens mij vlak voor ontslag, dus de bijna uitgerekende datum. Het is echter wel altijd een uitdaging gebleven, de ene fles at hij heel goed de ander liet hij inderdaad ook zo 60ml staan. Ik moet zeggen dat hij nu pas dus 7.5 maand gecorrigeerde leeftijd, goed eet. De flessen zijn geen uitdaging meer, dus er is goede hoop maar geduld! Belangrijk (is tegen mij altijd gezegd) is dat de kleine een goede stabiele groeicurve laat zien in zijn gewicht. Dat was bij Sem ook het geval ondanks dat hij regelmatig voeding liet staan. Hoop dat je er wat mee kunt, Sterkte en probeer ook te genieten.. Gr. Donna

9 jaar geleden

Ik ben ook helemaal voor deze fles, bij al m'n kids gebruikt en zou het zo weer doen.. maar nu even geen baby haha

9 jaar geleden

Oh neee, Difrax flessen zijn super! Daar zweer ík bij, haha ;-) Zoontje heeft nooit meer last van krampjes, waar hij eerst nog zoveel last van had. En ze kunnen de fles goed vasthouden ook zeker een pluspunt!