Snap

De Geluidzuiger, heb jij hem al?

Weer zo’n handige tool die elke ouder in huis moet hebben, vooral als je ukje net als die van ons van ieder geluidje wakker wordt.

In allerlei verschillende uitvoeringen is hij te verkrijgen en zo sluit het precies aan op jullie wensen. Wil je bijvoorbeeld alleen het geluid rondom je ukje wegzuigen, maar je ukje zelf wel horen? Of wil je alleen een bepaald geluid laten horen en de rest wegfilteren. Mogen omgevingsgeluiden best te horen zijn in de slaapkamer, maar die irritante bel niet? En in hoeverre wil je je ukje eigenlijk horen. Mag je ukje best qua volume iets omhoog om aan te geven dat ze wakker is geworden of wil je bij het eerste piepje al aan haar bed staan. Zoveel wensen, zoveel zuigers. Maar wat een geluk dat ze bestaan!

Ons ukje werd dus van ieder geluidje wakker en het duurde even voordat we de geluidzuiger hadden aangeschaft. We wilden graag dat ukje zou wennen aan haar omgeving en in de baarmoeder was het toch ook behoorlijk lawaaiig. Maar zo werkte dat niet en nu wauw wat een uitvinding. De kat die mauwt, bzztt weg dat geluid. De bel die gaat, de t.v. die iets te hard staat, bezoek wat lacht.. bzzztttt. In het begin was het even uitzoeken hoor hoe die geluidszuiger werkt. Zaten we daar met al het bezoek om de tafel, de kleine die ik via de babyfoon hoorde pruttelen. Gauw even de geluidszuiger aan en niet alleen ukje sliep weer lekker door. We konden elkaar niet meer verstaan. Al het geluid was op en hoe krijg je dat nou weer terug?

Nu zijn we echte ervaringsdeskundigen. We weten precies hoe de geluidszuiger werkt. Alleen nu hebben we hem steeds minder nodig. Hoe ouder ons ukje wordt, hoe makkelijker ze gaat slapen en hoe moeilijker ze wakker wordt. Ze lijkt toch een beetje te wennen aan deze nieuwe wereld.

Dus we willen er afstand van gaan doen. Wie kan onze geluidzuiger gebruiken? 

7 jaar geleden

Klinkt handig! Hoe werkt zoiets?