Snap

De Fles of tuitbeker

Ik zit een beetje in dubio, laat ik het bij de fles of ga ik over op de tuitbeker. Zijn er andere opties?

De fles
Makkelijk, makkelijk, makkelijk. Hij drinkt er goed uit en is bekend. Meer kan ik er niet over zeggen. Wout drinkt uit elke fles en als hij het ziet dan wordt hij helemaal blij. Het is dus ook

herkenbaar. Ook al denk ik dat een tuitbeker dat ook snel zou worden.
Wat wel een nadeel is dat hij constant de speen van de fles kapot kauwt. Door die stomme tandjes kauwt hij op alles! Zelfs op de bank. Kauwspeeltjes gooit hij natuurlijk weg. Ook een fopspeen is meer een kauwspeeltje dan een speen.

De tuitbeker
Ik weet niet waarom maar ik heb geen tuitbeker gevoel. Wout drinkt minder makkelijk maar misschien verwen ik hem wel te veel hier in. Misschien is het gewoon door de zure appel heen bijten van af mijn kant. Ben ik de enige die tegen een tuitbeker opkijkt en ben ik gewoon beetje vreemd? Ook is het bekent dat tuitbekers slecht zijn voor de tanden.
We hebben een tuitbeker, maar hij drinkt dan minder. Volgens het voedingscentrum moet een kindje tussen de 1 en de 4 jaar 1,1 liter vocht binnen krijgen. Volgens ouders van nu is het voor de eerste 10 kg 1 liter vocht (Wout is ongeveer 9kg).
Wout krijgt op een dag 260cc opvolg melk, 2x260cc diksap/water/vruchtenmix en 150cc volle melk. Dat is samen 930cc wat dus al te weinig is. Met een tuitbeker wordt dit nog minder.
Is het dat hij een trucje door moet krijgen? Wordt dit vanzelf meer?

Oefenbeker
Wij hebben ook de avent oefenbeker. Dit is drama in ons huis. Wout heeft door als hij de drukknop indrukt, komt er vocht uit. Een dreumes en een waterpalet op tafel is natuurlijk feest. Deze beker is voor ons niks. Hij kan wel onder begeleiding uit een normale beker drinken en dit vind hij weer geweldig.

Zoals jullie lezen ben ik geen fan van de tuitbeker, is de oefenbeker een drama en is de fles makkelijk en vertrouwt. Nu zit ik ook dat ik vind dat voldoende drinken belangrijk vind.
Wat ik uiteindelijk besloten heb is dat hij zijn zuivel uit de fles blijft krijgen en het andere toch maar uit een tuitbeker. En als iemand anders andere tips heeft zijn ze welkom!

XMoeke

Moeke Nijn

6 jaar geleden

mijn zoontje is ruim 8 maanden en drinkt sinds kort goed uit rietjesbeker! gewoon water, diksap enzo flesvoeding krijgt die gewoon nog uit (dr. browns) fopspeen fles

7 jaar geleden

ik mag hopen dat die 1,1 liter met vocht is wat ze via het eten binnen krijgen want ik mag blij zijn als mijn 3 jarig dochter 750 cc op een dag drinkt. Ik dacht trouwens dat dat normaal was. Het klopt dat een tuitbeker slecht is voor de tanden maar je vergeet even dat die fles net zo slecht is voor de tanden.... Mijn dochter heeft eigenlijk ook nooit uit een tuit beker gedronken. Dat kon ze pas goed nadat ze 1,5 jaar was. Daarin tegen kon ze al met 10 maand uit een rietjesbeker en rietje drinken. Wat je kan proberen is een tuitbeker die niet anti lek is. Maar het beste is gewoon een normale beker. Kost je nu even meer tijd maar ze leren het dan veel sneller en daarna is dat veel makkelijker. Hier tot 1 jaar alle melk uit de fles en andere drinken uit gewone beker of rietjes beker. Ik ging gewoon ongeveer 4 momenten per dag er even voor zitten haar helpen met drinken. Ze kon dus ook niet non stop drinken wat ook beter is voor de tanden. Tenzij alleen water gegeven word. Vanaf 12 maand de fles de deur uit en alles melk ook alleen nog maar uit een beker. Vond ze wel minder in eerste instantie maar na 4 dagen was ze daar ook aan gewend.

7 jaar geleden

Wij hebben voor onze dochter bij het kruidvat zo'n rietjesbeker geval gekocht. De tuitbeker is vooral leuk om met haar tandjes tegen aan de klapperen en uit de fles drinkt ze niks anders dan opvolgmelk.. Aangezien ik haar toch wat meer vocht wil geven gaan we het nu zo proberen. Geen idee of het een succes is maar misschien het proberen waard?

7 jaar geleden

Mijn zoontje was als ik een paar reacties lees nog vroeg en ik dacht dat hij laat was.... Hij begon kort na zijn 1ste verjaardag uit de tuitbeker te drinken. Voor die tijd weigerde hij het domweg. Hij drinkt nu nog steeds daar uit (2 1/2) omdat hij een gewone beker nog niet tussen zijn lippen zet.