Terug
Blog header image

De Fles of tuitbeker

Ik zit een beetje in dubio, laat ik het bij de fles of ga ik over op de tuitbeker. Zijn er andere opties?
Lindsy83
6 jaar geleden

Bij ons zoontje hebben we nooit een speen gebruikt. Hij is nu net een jaar en overdag krijgt hij melk uit de fles en we vullen dit aan met zelf drinken uit een beker zonder tuitje. Wat hij naast de fles drinkt zijn echt geen grote hoeveelheden, maar we zien dit meer als oefenen zodat hij straks een volle beker leeg kan drinken. En ja dit gaat inderdaad nog wel onder begeleiding, anders blijf ik aan het dweilen ;)

Anouk H
6 jaar geleden

Wij zijn van de fles gelijk overgegaan op een gewone beker. Ik denk dat ze bij ons rond de 14 maanden waren toen ze dit toch al wel redelijk konden. Uiteraard gingen er nog wel regelmatig beetjes over tafel of over de kleren, maar ze leerden het wel redelijk snel. Dat advies werd ons trouwens ook gegeven vanuit bijvoorbeeld het consultatiebureau.

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Misschien ook een idee om je kindje uit een rietje te laten drinken. Kun je hem gewoon uit een beker laten drinken, met een rietje erin. Of gaan voor zo'n anti-lek geval van bijvoorbeeld Nuby. Reuze handig voor thuis, maar ook voor onderweg. Mijn kinderen konden allebei met een jaar uit een rietje drinken. Succes!

Annemiek2
6 jaar geleden

Mijn zoontje was als ik een paar reacties lees nog vroeg en ik dacht dat hij laat was.... Hij begon kort na zijn 1ste verjaardag uit de tuitbeker te drinken. Voor die tijd weigerde hij het domweg. Hij drinkt nu nog steeds daar uit (2 1/2) omdat hij een gewone beker nog niet tussen zijn lippen zet.

Chisty89
6 jaar geleden

Wij hebben voor onze dochter bij het kruidvat zo'n rietjesbeker geval gekocht. De tuitbeker is vooral leuk om met haar tandjes tegen aan de klapperen en uit de fles drinkt ze niks anders dan opvolgmelk.. Aangezien ik haar toch wat meer vocht wil geven gaan we het nu zo proberen. Geen idee of het een succes is maar misschien het proberen waard?

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

ik mag hopen dat die 1,1 liter met vocht is wat ze via het eten binnen krijgen want ik mag blij zijn als mijn 3 jarig dochter 750 cc op een dag drinkt. Ik dacht trouwens dat dat normaal was. Het klopt dat een tuitbeker slecht is voor de tanden maar je vergeet even dat die fles net zo slecht is voor de tanden.... Mijn dochter heeft eigenlijk ook nooit uit een tuit beker gedronken. Dat kon ze pas goed nadat ze 1,5 jaar was. Daarin tegen kon ze al met 10 maand uit een rietjesbeker en rietje drinken. Wat je kan proberen is een tuitbeker die niet anti lek is. Maar het beste is gewoon een normale beker. Kost je nu even meer tijd maar ze leren het dan veel sneller en daarna is dat veel makkelijker. Hier tot 1 jaar alle melk uit de fles en andere drinken uit gewone beker of rietjes beker. Ik ging gewoon ongeveer 4 momenten per dag er even voor zitten haar helpen met drinken. Ze kon dus ook niet non stop drinken wat ook beter is voor de tanden. Tenzij alleen water gegeven word. Vanaf 12 maand de fles de deur uit en alles melk ook alleen nog maar uit een beker. Vond ze wel minder in eerste instantie maar na 4 dagen was ze daar ook aan gewend.

Nikki1986
6 jaar geleden

mijn zoontje is ruim 8 maanden en drinkt sinds kort goed uit rietjesbeker! gewoon water, diksap enzo flesvoeding krijgt die gewoon nog uit (dr. browns) fopspeen fles

Blog header image

My family

💜