Snap

De eerste woordjes…….

Blijft spannend of je kindje eerst Mama of eerst Papa zegt. In ons geval was Mama het eerste woordje waar ik natuurlijk heel blij mee was.

Het blijft altijd spannend of je kindje eerst Mama of eerst Papa zegt. In ons geval was Mama het eerste woordje waar ik als kersverse mama natuurlijk heel blij mee was. Papa gaat nu elke dag een beetje beter maar het blijft toch nog steeds een beetje meer klinken als Bapa en dat rekenen we ook goed hoor.

Na deze eerste woordjes blijft het vaak de vraag wat komt daarna?? Bij ieder kind is dit weer anders en er zit totaal geen logica in……….ja kinderlogica die wij niet begrijpen ;-) Megan is vol op bezig met het leren van nieuwe woorden en dit weekend is haar nieuwe woord KAK. Het heeft een paar uur geduurd voordat we door hadden wat ze nu eigenlijk wilde zeggen tot ze haar vinger erbij gebruikte. Ja ze bedoelde KIJK.

Zo heeft ze meer leuke dingen gedacht zoals de benoeming van een hond, daar heeft ze HAPPE-HAPPE-HAPPE van gemaakt. En als je aan haar vraag: “wat doen de hondjes?” is het antwoord: “happe-happe-happe!”. Op zich natuurlijk niet zo heel erg maar als je achter de buggy loopt en je kind ziet een hond en ze wijs…..happe-happe-happe krijg je toch een beetje schaam rood op de kaken hoor. Verder weet volgens mij elk kind alles duidelijk te maken met DIE. Je neemt je vinder wijst naar wat je hebben wil en zegt: “Die-die-die!” Succes verzekerd.

Andere woorden die al heel goed gaan zijn:

Nana (nala onze poes) Kaajss (lijkt me duidelijk: kaas) Kats (das kast) Tassss (tas) Auto (ja die kan ze heel goed) Biest (fiets dit weten we doordat ze die woord zegt met een wijzend vingertje naar een fiets) Bauto (ja een brommer of scooter niet helemaal duidelijk) Hijsseee (dat is broek ophijsen of jas aantrekken) Soenen (dat zijn schoenen) Passen (plassen, dat weten we omdat ze dan naar haar luier wijst en op haar potje wil zitten) Bah?! (als ze iets in haar luier heeft of over iets wat ze weg wil gooien) Oh-ohhh (duidelijk toch?) Uiten (buiten als ze naar buiten wil, dit zegt ze altijd bij de buiten deur) Mee (als ze mee wil) Bazs (Wat is de was) Oben & icht (open niet zo moeilijk en dicht) Oma & Oba ( ja die hoef ik niet te vertalen toch?) Soesa (ja deze is niet ergens terug te halen maar dat is wat ze tegen de stofzuiger zegt……….kinder logica) Sant (zo noemt ze het strand) Als je ze zo onder elkaar ziet dan zijn het er meer als ik had verwacht. Duidelijk weer een trots moeder moment :-D

Nu is het maar weer afwachten welke leuke dingen ze vandaag weer gaat verzinnen……..het lijkt nu af en toe wel een verrassingsei.........met elke dag weer een nieuwe verrassing!

10 jaar geleden

Heerlijk die eerste brabbels!! Wij zijn begonnen met de eerste stapjes en hebben op ta na nog weinig gebrabbel gehoord. Grappig dat elk kind zijn/haar eigen plan trekt! Wij kunnen niet wachten op de mooie puzzeltocht aan worden die Fenna ons ongetwijfeld gaat brengen.