Snap
  • Baby
  • #baby
  • #newborn
  • #postpartum

De eerste weken als kersverse mama

Hoe doet iedereen dat toch?!

Je hebt zojuist een wonder op de wereld gezet, een echt wonder. Helemaal van jou en je partner. Het gevoel alsof je leven nu pas echt gaat beginnen. Van tevoren heb je misschien boeken gelezen over het ouderschap of blogs op het internet. Je hebt je hier in ieder geval zo goed als je kan op voorbereid. Maar geloof me als ik zeg dat niks in het ouderschap volgens een boekje gaat of volgens bepaalde richtlijnen. Je hebt echt je eigen gevoel hierbij nodig. 

Maar je gevoel laat je ook wel eens in de steek, zo in de eerste dagen en weken als mama. Het ene moment ben je dolgelukkig en rollen de tranen over je wangen van blijdschap. Het andere moment ben je bang of onzeker en zijn er even geen gelukstranen aanwezig. Het hoort er allemaal bij. Maar niemand heeft je gezegd dat het een makkie zou worden. Toch? 

Onzekerheid als ouder.. tja. Wat zal ik er over zeggen? Hier heb ik wel last van gehad ja. Van tevoren dacht ik: Peanut! doe ik ff dit. Haha was dat even naïef. Al moet ik zeggen dat ik er heel makkelijk en relaxed in sta maar zelfs dan slaat de onzekerheid keer op keer toe. Vragen zoals: 'Hoezo geeft mijn baby melk terug? Is dit wel normaal? Hoe doe je dit? Wat is een goed schema voor een newborn? spoken door je hoofd.' Maar onthoud dat niemand hier een goed antwoord op heeft want jij doet het op jouw manier. 

Kraamtranen.... Bah! Die vond ik echt verschrikkelijk. Wie heeft dit in hemelsnaam uitgevonden? Of dingen die die je dan ineens nodig had maar dit had je nog niet in huis... Badolie. Ik had badolie nodig. Alles heb je in huis gehaald en waarom is er nergens badolie? (Natuurlijk niet mijn schuld ;) Oh en het moest er natuurlijk ala minute komen! Want stel je voor als je, je baby 5 minuten later in bad deed. Dat kon natuurlijk echt niet. En die tranen stromen over je wangen want je hebt geen badolie. pfff... 

In de eerste weken als kersverse ouder maak je elke dag weer wat nieuws mee, van het eerste lachje tot de verschillende huiltjes die allemaal wat anders betekenen voor je baby. Zo ook de eerste poepluier van papa. Oh dat was een feestje hier hoor! Mondkapjes, handdoeken, zakjes, 34 luiers, 189 billendoekjes. Alles werd hier uit de kast getrokken om het hem zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Dus jouw man is niet de enige hoor ;)! 

Ik vind moeder zijn prachtig. De eerste weken met een newborn lopen voor iedereen anders. Maar het ouderschap vind ik geweldig. Iedereen doet het op zijn eigen manier en dat is oke. Geniet van de eerste weken met je baby. <3