Terug
Blog header image

De eerste stapjes naar lekkere hapjes

Honger honger honger! Tja wanneer ga je over naar de volgende stap met voeding?

Onze zoon was 3 maanden en kreeg meer honger... hij vroeg soms 7 a 8 voedingen van 230 cc! normaal zou het 5 voedingen van 200 cc zijn. Tja wat ga je dan doen? 

Volgens het cb zou hij echt maar 5 voedingen van 200 cc mogen krijgen, daar zou hij echt genoeg aan moeten hebben. Ja dat heeft hij dus niet ....en dan je kind die honger heeft maar laten brullen nee dat gaan we niet doen!

Ik ben toen begonnen met de laatste fles 1 theelepel rijstebloem aan de melk toegevoegd. De dag erna hetzelfde en op de 3de dag heb ik 2 theelepels toegevoegd. Op dag 5 heb ik 1 eetlepel rijstebloem toegevoegd aan de laatste fles.... en na de 7de dag 2 eetlepels aan de laatste fles. Hoppa meneertje zat op 5 flessen van 200 cc! (De laatste fles was dan een papfles)

Dat ging 1 week goed en toen kreeg onze zoon toch weer iets meer honger.... dus werden het 5 flessen van 230 cc en de laatste fles was dan een papfles met 2,5 eetlepels rijstebloem.

Dat ging weer heel even goed maar hij had toch nog veel honger... dus weer contact gehad met het cb, had netjes vertelt dat ik hem dus al een papje gaf maar dat hij toch nog veel honger had. Toen zeiden ze dat het wel heel vroeg was maar sommige baby's hebben sneller behoefte naar vast voedsel. De volgende stap mocht ik gaan nemen naar een groenten of fruithapje. Het is tenslotte jullie kind dus doe wat goed voelt.

Oke dat gingen we dan maar proberen! We besloten eerst een groentenhapje te geven aangezien ik bang was dat als meneertje iets zoets had geproefd hij niks meer anders wilde eten... het werden worteltjes!! =-D

En papa had de eer het eerste hapje te geven! Het was ook zijn verjaardag dus we hadden ook een huis vol visite... Iedereen zei al ow dat zullen wel een paar lepeltjes worden als hij het al wil eten..... FOUT! whahaha ons hongerwolfje vrat !! ja echt vrat het was echt niet rustig proberen maar meer koekiemonstertaferelen hap slik weg ik wil meer!!! Zo het hele potje worteltjes leeg!! Binnen 5 minuten zat het hele potje erin en gelijk begon ons mannetje te huilen dat hij nog honger had....

Dus nog een fles van 230 cc had hij zo opgeslurpt en toen zat hij dus mega vol! En heeft hij geslapen van 17:00uur tot 23:00 uur toen heeft hij nog een klein flesje op van 100cc en sliep toen door tot 09:00uur de volgende ochtend.

De dag erna had hij na het potje geen honger dus was nu zijn schema 4x 200 cc 1x 200 cc papfles en 1 groentenhapje.

Dat ging ongeveer 2 weken goed toen kreeg ons mannetje weer meer honger.... hij was 4 maanden en toen hebben we een fruithapje gegeven. Ook dit was de eerste dag hap slik weg heel potje leeg! Hahah de dag erna was het schema 4x 200 cc 1 papfles 200 cc 1 fruithapje en 1 groentenhapje.

Maar meneertje kreeg weer iets meer honger dus nu bieden we 230 cc aan per fles ook met de papfles en wat hij wil eten mag hij eten. Dat gaat heel erg goed! 

Het cb wilde dat we stopte met de papfles dus wij hebben dat heel braaf gedaan... en de ik heb honger elende begon weer.... op sommige dagen wilde onze zoon 10x 230 cc ja dat is echt veels te veel! Dus ben ik weer begonnen met een papfles savonds te geven en hij zat zo weer terug op de 5 flessen van 230 cc. 

Het cb zegt nu dat we wel in de gaten moeten houden dat onze zoon niet te zwaar word maar in zijn groei-grafiek zit hij nog onder de middelste lijn van het groene gedeelte  dusja.... eigenlijk zou hij officieel nog ietsjes zwaarder mogen zijn.... 

Nu is onze zoon bijna 5 maanden en sinds een paar dagen mag hij op een broodkorstje sabbelen, wat een prachtig gezicht! Hij houd zelf het korstje vast en eet hem lekker op hihi wat voel ik me dan trots! Ik zit er natuurlijk wel naast voor mocht hij de hele korst ineens naar binnen proppen of als hij zich verslikt.

Onze zoon heeft een mega gezonde eetlust net als zn papa hihi.

Ben benieuwd hoe hij de 6 maanden hapjes gaat vinden met vlees,vis en gevogelte!

Xxx

Wanneer waren jullie ukkies klaar voor de volgende stapjes naar happjes?

Lindsy83
7 jaar geleden

Haha wat een geode eter! Wij hebben het hier nog even uit kunnen stellen tot hij een half jaar was. Maar is wel vanaf het begin goed gegaan. Die van ons eet tot nog toe ook alles :)

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Waar hoor ik nou bij?

Na het overlijden van onze dochter worstel ik hiermee

Onlangs had ik een gesprek met een aantal vrouwen aan de lunchtafel. We hadden het over seizoenen. Een vrouw vertelde over dat haar kinderen groot waren en al uit huis en ze met pensioen was gegaan. Een nieuw seizoen. Ineens raakte me dit. Tranen branden in mijn ogen. Ik moest terugdenken aan de tijd dat Rachel overleden was en ik ineens in een ander seizoen kwam. Met dat ze overleden was, was ook het seizoen over van moeder zijn van een baby. Ik was moeder geworden en ik had een baby gekregen, ik ben moeder, maar er is geen kindje meer om voor te zorgen. Een seizoen van diepe rouw kwam, een seizoen van niet weten hoe verder te gaan. Het verlangen en het gevoel dat ik ook wilde praten over mijn baby met andere mensen, maar het was soms best lastig om daar gewoon over te kunnen praten. Soms moest ik voor mezelf ook over een drempel stappen, want op het moment dat je vertelt dat je kindje overleden is, wordt het toch wel wat ingewikkelder, terwijl ik ook de blijdschap in mijn hart had, omdat ik moeder geworden was van een heel mooi meisje. Die vreugde wilde ik ook delen, dus dat deed ik dan ook regelmatig.

Vriendinnen om me heen waren ook net weer moeder geworden, maar de vreugde van onze baby's samen kon ik niet delen. Daarin ben ik nooit gezellig samen op visite geweest en om te kijken hoe groot onze kinderen al weer waren geworden. Ineens deed het weer zeer in mijn hart. Ik begon aan de vrouwen aan de lunchtafel te vertellen hoe dat voor mij was geweest. Dat ineens het seizoen van kersverse mama zijn voorbij is. Ik het seizoen en de seizoenen met Rachel nooit heb kunnen afmaken. Geen eerste verjaardag, geen tweede verjaardag, geen eerste wendag op de peuterspeelzaal, of een eerste dag naar school en noem maar op. Dat is ook rouw. En dat voelde ik die middag ineens, het verdriet over het niet kunnen afmaken van de seizoenen samen met onze dochter. Het verlies van Rachel als baby, is ook het afscheid nemen van een heel leven, niet alleen van mijn baby en het verzorgen van haar, haar mama zijn, maar ook haar nooit kunnen grootbrengen en de seizoenen samen met haar kunnen doorlopen. 

Mijn man en ik zijn al iets ouder en ik keek soms om me heen. Het gevoel van; waar hoor ik nou bij? Heb ik een tijd lang mee geworsteld. Ik ben net voor het eerst moeder geworden, maar doordat onze dochter is overleden, hoor ik voor mijn gevoel niet meer bij die groep van moeders met jonge kinderen of toch wel? Als ik naar mijn leeftijd kijk, hoor ik misschien meer bij een andere groep, maar wil ik dat wel? Maar ook de vraag: 'Wil ik nog wel weer moeder worden?' Ook gezien mijn leeftijd. Maar dat verlangen blijft, naarmate ik ouder word gaat dat verlangen niet weg. Ik zei begin dit jaar tegen God: 'Heer, ik wil elke baby die U voor me heeft, al ben ik 44, 45 of 46 jaar.' Ik heb maar besloten dat ik niet bij een groep hoor. Niet bij de moeders met jonge kindjes of bij de moeders met oudere kinderen of bij de vrouwen van mijn leeftijd zonder kinderen. Ik heb het gevoel dat ik me thuis kan voelen bij elke groep en ik accepteer steeds meer dat dit mijn leven is. Ik wil wandelen in het vertrouwen op God en in de ene periode gaat dat beter als in de andere periode.