Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De eerste stapjes

Kleine man wilt zo graag aan de wandel!

Ik ben er nog helemaal verbaasd over.. Is je kleine knul 8,5 maanden, stapt hij al flink rond de tafel. Dat was al een tijdje bezig. Sinds 2 weken liet hij steeds vaker los, om vervolgens op zijn billen op de grond te vallen.
Maar toen kwam die dag, vorige week... Meneer liet zich los en zette een stapje(!) en viel vervolgens voorover! Maar hij had de smaak te pakken.
Een dag later nog een paar keer een schuifel/stapje, maar dat is leuk! Twee dagen later twee stapjes. Het gaat nog niet echt helemaal met stevige benen, maar het begin is er! Onze kleine man wilt graag aan de wandel. Snelle Jelle is weer in actie.
Wat gaat het toch hard met die kleine kindjes en wat is elke ontwikkeling toch bijzonder. Waar het eerst zo afhankelijk van mama was, leert het in korte tijd zoveel. Het eerste lachje, eerste keer draaien, eerste tandje. Voor het eerst tijgeren, proberen te kruipen en zich vervolgens optrekken. En daarna doorkrijgen dat je ook langs een tafel of bank stapjes kunt zetten, om zich vervolgens los te laten en los gaat lopen. Al die eerste keren, ik krijg er elke keer weer tranen van trotsheid in mijn ogen. Nog even en hij stapt het huis rond of loopt aan mijn hand naar de speeltuin. En voor je het weet…
Maar laten we genieten van elke dag, want het gaat al hard zat!

10 jaar geleden

Super knap !

10 jaar geleden

Kleine knapperd met een grote wil ;-)

10 jaar geleden

Wauw, dat is snel! Mijn zus liep ook los met 9 maanden, pfoe, dat viel niet mee voor mijn ouders :)

10 jaar geleden

Wowwwww dat is snel. Idd snelle Jelle.