Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De eerste Sinterklaas

Wat was ik de afgelopen tijd benieuwd hoe ze haar eerste Sinterklaas zou beleven!

We hadden van tevoren al besloten het niet te gek te maken qua cadeaus. Onze dochter wordt in februari 1 jaar en dan krijgt ze vast volop cadeaus. Maar met opa en oma en een tante en oom erbij worden er toch altijd wat extra cadeaus gekocht. 

Ik was zelf nog aan het werk toen iedereen kwam dus ik ben naar huis geracete. Ze had haar eerste cadeau al gehad en al gegeten en toen ik binnenkwam lag ze te slapen op de schoot van mijn oma. Bah, dat is balen! Die cadeaus uitpakken zouden we dus hoogstwaarschijnlijk zelf moeten doen. We zijn lekker gaan eten en mijn dochter lag lekker te slapen. Na het eten wilde we haar boven leggen omdat ze anders misschien wakker zou worden. Maar tijdens het oppakken werd ze natuurlijk toch wakker. Slaperig liet ze zich door mij knuffelen en ik zag het echt niet meer gebeuren dat ze het feestje mee zou vieren. 

Snel het grote cadeau uitpakken dat wij voor haar hadden gekocht en dan kon ze naar bed. We hadden een loopwagen gekocht van fisherprice met klepjes en ringen etc. De doos vond ze al leuk en toen hij eruit kwam begon ze er direct mee te spelen. Klaar wakker was de kleine druif ineens! We gingen verder met de cadeaus voor de volwassenen en ze genoot van de gezelligheid en als we moesten lachen om een gedicht lachte ze volop mee. En af en toe een cadeau voor mijn dochter tussendoor. 

Mijn man zegt altijd als hij heeft voorgelezen: boekje is UIT! Nu heeft ze zelf de koppeling gemaakt dat een boekje geen boekje is maar UIT! Dus toen ze een boekje kreeg riep ze vrolijk UIT! Wat betekende dat het voorgelezen moest worden. Ook hadden we haar eerste muziekinstrumentje gekocht, want ze houd ontzettend van dansen en muziek. De sambabal werd dan ook enthousiast ontvangen en gelijk in gebruik genomen. Ze zat ontzettend te genieten van de gezelligheid en haar cadeaus. 

Ik had niet verwacht dat ze er toch al zoveel van zou begrijpen en meemaken. Maar het was duidelijk dat ze begreep dat de cadeaus voor haar waren en ze werd er erg blij van. Om kwart over 9 liep ze nog steeds rond te darren maar was ze wel heel erg moe. Of ze zou gaan slapen was maar de vraag met al die drukte beneden. Maar toen ze in bed lag was ze meteen vertrokken en heb haar om 9 uur vanochtend pas weer uit haar bedje gehaald. Heerlijk dat het ze het zo leuk vond en vandaag heeft ze heel lief met haar nieuwe speelgoed gespeeld. En wij hebben het ook erg naar ons zin gehad. Op naar het volgende feestje dus....

9 jaar geleden

Ze weet wel waarvoor ze wakker blijft ja, haha!

9 jaar geleden

Ja! Dan is ze alweer wat ouder. Ben heel benieuw hoe dat dan weer is. Ze wordt zo snel groot.

9 jaar geleden

Kadootjes blijft leuk, hahaa zeker voor die kleintjes, ze weten dan niet waar ze moeten kijken, en ja zul je net zien, ineens klaarwakker :)

9 jaar geleden

Wat leuk dat ze er al zoveel van mee heeft gekregen en het zo goed is gegaan! :) Nu op naar haar eerste verjaardag.