Snap

De eerste hapjes, wat een feest!

Nou, ze was vier maanden oud en mocht haar eerste hapjes. Volgens verschillende sites mocht ze dan haar eerste hapje als het erop leek dat ze er aan toe was, sabbelen, naar je eten kijken, alles in haar mond stoppen, Check!

Via trnd.nl mocht ik meedoen met een test van Olvarit mijn eerste hapjes. Daar zat ook een 5 stappenplan boekje in waar ik erg blij mee was! Zo kon ik precies zien wanneer ons madammeke een nieuwe smaak of groente/fruit mocht proberen.

Ik wilde graag haar eigen potjes maken, dan wist ik ten minste wat er in zat.
Dus na wat onderzoek op internet en vragen aan vriendinnen kwam ik op de Babycook duo uit. Dit is een steamer en blender ineen en daar kan je perfect zelf je eigen baby voeding mee maken (en appelmoes voor je zelf).

http://www.beaba-webshop.nl/babycook.html

Als redelijke goede huiskok was het een makkie om op deze manier haar potjes te maken en ook nog erg leuk!

Het was zover, de potjes groente waren klaar, madammeke zat in haar wipstoel vol verbazing te kijken, de camera klaar om haar op te nemen bij haar eerste hap, moeders en vaders zenuwachtig of het goed zou gaan en of ze nog heel vies zou gaan kijken.

Ze nam een hapje! Keek een keer bedenkelijk en hup daar ging haar mond open voor de volgende hap. Dat was natuurlijk mooi maar we hadden meer gehoopt op een "ik vind dit erg smerig" gezicht...

Helaas en gelukkig tegelijk is onze dochter een alles eter. Nu met 7 maanden heb ik haar er nog niet op betrapt dat ze iets niet lekker vindt. Zelfs zalm en andere vis gaat er met een glimlach in. Ze kijkt hooguit een keer bedenkelijk, smakt een keer goed en daar gaat haar mondje open voor de volgende hap. 

 Op dit moment is de smaak: mango met abrikoos en peer een grote hit en banaan met avocado vindt ze ook erg lekker!
Maar groente zoals pastinaak, wortel, sperciebonen, rode bietjes en broccoli wil ze ook wel graag.

Wat vinden jullie kinderen lekker en welke smaken maken jullie zelf?

10 jaar geleden

Hoihoi, Het ging heel goed. Hij lust echt alles. Hij krijgt nu een fruithapje in de ochtend en in de middag krijgt hij zijn groentehapje. Hij vindt bloemkool het lekkerst haha.

10 jaar geleden

Hoe zijn de eerste hapjes gegaan? Vond hij het lekker?

10 jaar geleden

Mijn kleintje is over een maandje, 4 maanden en dan beginnen we ook met zijn eerste hapjes. Ben echt benieuwd hoe hij dit gaat vinden haha. Heb je nog tips?

10 jaar geleden

Wat leuk om te lezen dat ze het meteen zo lekker vond! Wij zijn ook begonnen met 4 maanden. Ik had met mijn goede bedoelingen lekker worteltjes gekookt en gepureerd. En wat gebeurt er: meneer moet er niets van hebben en trekt een vies gezicht. Een potje olvarit worteltjes at hij wel. Nou bedankt dat je mama's kookkunsten zo waardeert! Gelukkig draaide hij helemaal bij. Ik maak van alles vers voor hem en voor alles gaat zijn mondje open. Alles vind hij heerlijk. Van fruit vind hij mango ontzettend lekker en als warm eten (geloof het of niet) witlof met ham en kaas.