Snap
  • Verlies
  • afscheid
  • Uitvaart
  • HetverhaalvanCharlie

De dag van de uitvaart van Charlie

De allerlaatste keer draag ik hem de trap af…

✨De meneer die voor ons de uitvaart regelt komt binnen. Hij geeft een high five aan Colin en fluistert in zijn oor: “Vandaag ben jij de baas, vriend.”

Nou dat hoef je geen 2 keer tegen Colin te zeggen want die besloot meteen dat Crocs 🙈 wel geschikt schoeisel is voor de uitvaart van zijn broertje. (Bedankt meneer-de-begrafenis-ondernemer…)

Ik vraag aan Colin welke knuffeltjes mag Charlie meenemen naar de hemel en welke wil jij bewaren? ♥️

Stiekem hadden Marc en ik al een selectie gemaakt. Maar Colin besluit dat Charlie ook zijn vriendje genaamd “Mango” 🤡 mag meenemen, dit is het lelijkste knuffeltje dat je ooit hebt gezien, gekocht door Colin voor Charlie tijdens Charlie zijn eerste en laatste vakantie in Frankrijk.

Omdat we veel herinneringen en foto’s hebben van Charlie met dit knuffeltje wilde ik deze liever hier houden. Dus moffel ik Mango een beetje weg.

“Deze krijgt Charlie ook mee.” En hij komt naar beneden met Charlie zijn UFO. 🚀

Samen met de uitvaart-meneer loop ik naar boven, naar Charlie. Beneden staat zijn mandje die wij als soort kistje hebben gekozen al klaar. Hij vraagt of ik Charlie zelf wil tillen…

…🤍 Natuurlijk wil ik dat.

💔 Met tranen over mijn wangen draag ik Charlie voor de allerlaatste keer naar beneden…🥺

Colin heeft in de tussentijd buiten nog een bloemetje geplukt “om mee te nemen naar de hemel”. 🌼

Samen leggen we Charlie in de mand met zijn dekentje over zijn lijfje. We leggen de knuffels en zijn favoriete speelgoed erbij en Colin wilt graag dat het knutselwerk wat hij met zijn klas op school heeft gemaakt er ook bij komt te liggen. Prima vriend, jij bent de baas vandaag.

We wilden Charlie graag zelf meenemen met onze auto. Voor de allerlaatste keer met zijn 5en in de auto. Maar hoe gaat dat passen?! We zetten Colin naast mij op de achterbank zonder autostoel en samen namen we Charlie in zijn mandje bij ons op schoot.

Colin hield de mand met Charlie stevig vast. De mand was open en Colin zegt: “Kijk Charlie, deze is ook nog voor jou!” en hij tovert Mango 🤡 achter zijn rug vandaan… 🥲

Langs de route onze woonwijk uit stonden mijn tante en een buurvrouw ons uit te zwaaien. “Dag lieve Charlie.”💫

#afscheid #verlies

6 maanden geleden

Heel veel kracht voor jullie. Voor altijd in jullie ❤

6 maanden geleden

Sterkte 💫

6 maanden geleden

Sterkte xx

6 maanden geleden

Heel veel sterkte❤️