Snap
  • Baby
  • Gezond

De dag van de grote operatie

De dag van de grote operatie, de emoties zijn moeilijk te beschrijven. Ik mocht haar tot de deuren van de verkoever brengen, en toen wachten

De dag van de operatie, mijn kleine meisje. 2 dagen oud en gelijk een operatie van 6 uur, met de mogelijke grote gevolgen.Het is soms moeilijk te beschrijven hoe ik me voelde, de eerste dagen toen mijn mooie dochter geboren was. Aan de ene kant voelde ik me heel goed en aan de andere kant zat ik er ook zwaar doorheen. De dag van de grote operatie mocht ik haar naar de deuren van de verkoever brengen, gek genoeg voelde het heel goed. Zonder die grote operatie had onze dochter niet langer dan 5 dagen geleefd.

De operatie zou bestaan uit 2 delen, het aanleggen van de slokdarm en dichtmaken van de luchtpijp en kijken waar het fistel eindigd. Dit was ons de dag hiervoor goed uitgelegd en we gingen er eigenlijk heel goed in. Ik had mn dochter weggebracht, ze was heel rustig en ook heel sterk. Na ongeveer 4 uur werden we gebeld, het eerste deel van de operatie was heel goed gegaan, er was geen bloedtransfusie nodig. Nu alleen nog naar 'de onderkant' kijken (zoals ik dat altijd zeg) en dan zijn ze klaar. Dat was al de eerste opluchting. Na 2 uur kregen we weer nieuws, alles was heel goed gegaan en ze zou binnen een uurtje weer op de neo liggen.

Na een half uur was ik te ongeduldig en zijn we gewoon maar beneden gegaan, ik kon niet meer wachten... Toen we beneden kwamen werd ze net geïnstalleerd aan alle draadjes, ze lag er goed en rustig bij. Ondanks alle slangen, een neussonde, de beademing en dan nog overige infusen en de standaard draadjes. In de loop van de avond wilde onze dochter steeds meer zelf ademen, het ging heel erg goed en ze liet goed merken dat ze heel sterk is. Later kregen we feedback van de artsen die de operatie hadden uitgevoerd. Het aanleggen van de slokdarm was zeer goed gelukt, zonder complicaties, de luchtpijp heeft wel een grote verslapping. Verder qua onderkant konden ze er niet achter komen hoe het liep, wel konden ze zien dat alles aanwezig was, een baarmoeder, baarmoedermond enzovoort en dat ook dit allemaal goed aangesloten ligt.

Tijdens de operatie werd besloten om een stoma te plaatsen, met 2 'roosjes' zoals je dat noemt. De ene om uit te poepen en de andere zou zijn om contrastvloeistof in te spuiten om te kijken waar het fistel zou eindigen. Wat een grote opluchting, ondanks alle zorgen, is de operatie super goed verlopen.

6 jaar geleden

Wat fijn dat het zonder complicaties is verlopen. Je kind toevertrouwen aan een arts is echt moeilijk. Je moet er maar vertrouwen in hebben. Zo lastig. Gelukkig is het eigenlijk altijd met een goede afloop.

6 jaar geleden

Dat constant wachten lijkt me nog het ergst...