Snap
  • echo
  • stilgeboorte
  • Verlies
  • Donkerewolk

De dag van de 20 weken echo

Van een roze wolk afgetrokken worden

Op 8 februari 2024 hadden we de 20 weken echo. Hier was ik 19 weken + 5 dagen zwanger.  


S’ochtends werd ik wakker met een heel naar gevoel.. het kan vandaag nog wel eens foute boel zijn, dat was het 1e wat in mij op kwam. Toch ga je je gedachten verzetten en denk je weer aan de leuke dingen. 

Voor dat de echoscopiste begon zeiden we nog we willen het geslacht niet weten, dit moet een verrassing blijven tot de kleine geboren is. Het 1e wat haar opviel, er was weinig vruchtwater. Toen is ze begonnen met de metingen uit te voeren, al snel kwam ze tot de conclusie ons kindje was te klein en liep wel 3 weken achter in de groei. Ze vertrouwde het niet en wilde ons toch doorsturen naar het ziekenhuis.


Dezelfde middag zaten we het al in het ziekenhuis. Weer werd er een echo gemaakt om alles opnieuw te meten. Alles liep ze na om de puzzelstukjes voor de gynecoloog op te lossen. 

Hier kwam het verschrikkelijke bericht uit dat de toekomst voor ons kindje zou er erg somber uitzien. Een termijn kon hij niet geven, maar wel dat het kindje nog kwam te overlijden in mijn buik en de grootte van levensvatbaar niet zou halen. De roze wolk waar wij opzaten werd onder ons vandaan getrapt, we bleven over met heel veel vragen. Hoe moeten we verder? is er echt geen manier om ons kindje te redden? En zo nog veel meer vragen…


Dan komen de volgende vragen willen we nog een vlokkentest? Willen we nog een groei echo over 2 weken? Voor welke moeilijke beslissingen komen we nog te staan??




2 maanden geleden

Wat een vreselijk bericht krijg je dan bij de echo... Ik heb net je reactie onder mijn blog gelezen, en mijn hart breekt voor jullie... Heel veel sterkte!