Snap
  • Baby
  • ikmisje
  • #afscheidnemen
  • #sterrenkindje
  • indehemel
  • Mijnprinsesje

De dag na het overlijden

Hoe we alles hebben geregeld om haar een zo mooi mogelijk afscheid te kunnen geven ondanks de Corona

Na een nacht met 3 uurtjes slaap, ben ik alweer vroeg wakker. Rond half 9 is mijn vriend bij me, we zijn bezig met alle geregel zodat Niva korter naar huis kan. We gaan even naar haar toe, ze ligt mooi in het wiegje te slapen een echt prinsesje! We krijgen te horen dat Niva rond 4 u word opgehaald dus beslissen nog snel haar te dopen. Een heftig iets wel. Heel mooi maar ook heel emotioneel, we houden Niva voor de laatste keer vast.. uiteindelijk is het half 4 en komen ze haar halen, dit valt zwaar, we kunnen haar nu nooit meer vastnemen! We gaan terug naar mijn kamer, alles inpakken want ik ga mee naar huis. Ik wil niet achterblijven ! Thuis aangekomen begint alle drukte, we moesten om 19 u bij de begrafenisondernemer zijn zodat we haar nog even konden zien. De dag erna moesten we alweer om 14 u bij de begrafenisondernemer komen om alles te bespreken, gelukkig was deze vrouw lief, en snapte dat we nog niks besproken hadden. Dus stelde we het uit naar de dag erna. Uiteindelijk zijn we er uit over hoe & wat we wouden. We probeerde nog zoveel mogelijk bij Niva te zijn maar dit ging niet meer zoals in Leuven. Op vrijdag 6November2020 hebben ze haar kistje dicht gedaan om 18u00. Een heel zwaar moment, ze was er nog maar we konden haar niet meer zien / aanraken. Op zondag besloten we om niet langs te gaan, dit omdat ik lichamelijk helemaal niet oké was. Ik kon niet goed lopen van de hoofdpijn, ik had overal pijn. Maandag 9November2020 was de dag van haar begroeting er waren toch wel wat mensen afscheid van haar komen nemen, de begroeting zelf was voor ons ongemakkelijk, dit door deze rare omstandigheden (Corona). Niemand mocht ons knuffelen of vastpakken, mensen stuurde me dat ze het er moeilijk mee hadden. Maar uiteindelijk hebben ze toch op een mooie manier afscheid van Niva kunnen nemen ! Dinsdag 10November2020, dit was op haar sterf dag na de zwaarste dag van allemaal. We moesten definitief afscheid van Niva nemen ! Samen met de mensen vandaar hadden we gezorgd dat haar afscheid mooi werd, want dit is wat ze zeker verdiend heeft ! En geloof me prinses het was een heel mooi emotioneel afscheid ! Omdat veel mensen er niet konden bijzijn hebben we de dienst ook live uitgezonden, heel veel mensen stuurde me hoe mooi & zwaar het was om dit te volgen. Om half 5 zijn we samen gekomen op het kerkhof, om Niva naar haar rustplekje te brengen. Samen hebben we haar tot daar begeleid waarna haar papa haar in het grafkeldertje heeft gezet. Hierna hebben we nog vanalles met haar mee naar de hemel gestuurd. Ze heeft nu haar plekje waar ze haar verdiende rust zal krijgen. Ik hoop dat Niva hier boven snel vriendjes maakt die even strijdlustig als haar zijn ! Mijn klein prinsesje ik mis je ontzettend hard !

3 jaar geleden

Wat hartverscheurend... en ook omdat je het afscheid nu anders moet doen en niet die knuffel kan krijgen die je zo hard nodig hebt... ik wens jou en jouw gezinnetje in deze tijd veel liefde en veel sterkte.... <3

3 jaar geleden

Dankjewel

3 jaar geleden

Dankjewel 😘

3 jaar geleden

Erg.. wij zijn zelf ook nog jong ikzelf ben 23 jaar maar als ik moest horen van : ja je bent nog jong had ik die persoon toch wel een klets verkocht zijn woorden die niemand wil horen