Snap
  • Baby
  • Kind
  • Babyspullen
  • baby
  • buggy
  • parade

De buggy parade

In de Londense parken zie je buggy’s in alle soorten en maten voorbij komen. Van goedkope lichtgewicht buggy’s tot hele dure. Het lijkt wel alsof er net zoveel soorten buggy’s bestaan als automerken. Ik was zelf niet zoveel met buggy’s bezig tijdens mijn eerste zwangerschap. Ik was namelijk van plan om mijn baby te ‘dragen’ in een draagdoek of babybjorn. Maar ik kreeg daar allerlei commentaar over van mensen om me heen. Van dat het niet handig is omdat een baby zwaar is en dat je dan ook nog met boodschappen rond moet sjouwen...

We besloten er eerst niet een te kopen en het op z’n beloop te laten. En twee weken na de geboorte van Rayan kregen we een Graco buggy van vrienden die het zelf nauwelijks gebruikt hadden voor hun meisje. Ze vonden die buggy te groot om makkelijk in de bus te komen en hadden daarom liever zo’n lichtgewicht ding. Wij konden een gegeven paard niet in de bek kijken en we waren allang blij dat we het gratis over konden nemen.

Pas toen ik achter een buggy ging lopen, vielen alle merken me ineens op. In die tijd, winter ’08 / lente ’09, was de Bugaboo Cameleon hier in Londen de trend onder de elite. Nu ik weer een baby heb zie ik ineens veel meer mensen met deze Mercedes onder de buggy’s rondlopen. Zelfs mensen die in hun kloffie rondlopen hebben zo’n buggy. Dat vind ik dan weer niet passen. Als je zo’n stijlvolle buggy koopt, moet je er ook stijlvol achter gaan lopen. Wat dat aangaat is mijn ‘middenklasser’, de Graco, zo slecht nog niet, Je kunt er met allerlei soorten kleding mee voor de dag komen.

Wat op het moment echt hip is, is de buggy van Stokke. Als de Bugaboo een Mercedes is, dan is de Stokke een BMW. Dit lijkt de nieuwe trend voor mensen die meer geld willen uitgeven voor hun babyuitzet. Ik veroordeel niemand, iedereen moet echt zelf uitmaken of ze dure of goedkope spullen voor hun kinderen kopen. Zelf lijkt mij de Stokke erg onhandig omdat er een soort tasje onder zit en dus weinig opbergruimte. Ook lijkt het mij niet veilig om met zo’n buggy een roltrap af te moeten, en dat moeten we hier in Londen vaak in de underground omdat ze hier niet overal liften hebben. Voor mensen die niet met het openbaar vervoer hoeven te reizen is deze buggy natuurlijk ideaal om er mee door de Londense parken te paraderen.