Snap
  • Baby
  • #trotsemama
  • #zorgenkindje
  • #heupdysplasie
  • #spreidbroek
  • #pavlik

‘De Broek’ een terugblik op week 1..

>23/7 de Pavlik

Hele trotse mama hier ??‍♀️ 

De eerste week met de broek zit er bijna op. Wat ben ik trots op mijn kleine stoere meid! Elynn doet het echt boven verwachting goed en accepteert de broek 22,5 van de 23 uren. 

Woensdag hebben we onze eerste officiële afspraak bij de orthopeed die ons dit traject gaat begeleiden. We hebben een waslijst aan vragen opgesteld en zijn benieuwd naar alle informatie die we nu nog missen.. want inmiddels ben ik er wel achter dat er echt nog veel informatie mist. De afspraak van vorige week voelt wat afgeraffeld en gehaast. Natuurlijk zijn we blij dat we er tussen zijn geschoven, maar toch.. 

Afgelopen week ben ik door een tip van een oud schoolgenootje beland op een Facebook pagina voor ouders van kindjes met heupdysplasie. Praten met ouders die begrijpen wat je meemaakt, die begrijpen waar je tegenaan loopt en die vol zitten met weetjes om te delen,Top! Maar man wat zijn er ontzettend veel kindjes, ontzettend veel ouders en ontzettend veel verhalen.. Confronterend! Want het komt echt niet altijd (helemaal) goed..

Dankzij de pagina heeft Elynn voortaan afgeknipte sokjes om de bandjes in haar nek tegen de striemen, tillen we haar niet meer omhoog aan haar voetjes bij het verschonen en heb ik een lijstje gemaakt met handige hulpmiddelen zoals een mini monkey chair, een speciale huur maxi-cosi en kleding die we nodig ( gaan )hebben... 

We worden er steeds handiger in! 

Maar toch.. 

Ik ben vaak onzeker over of ik het allemaal wel goed doe, zit de broek goed? Zit hij te strak? Zit hij te los? Zit ze zo wel goed en fijn? Zijn haar beentjes genoeg ondersteund? Heeft ze pijn wanneer ze moppert of huilt? 

We houden vol! Wij kunnen dit! Toch? 

Over een tijdje ben ik Pavlik expert ??

Morgen even controle of hij nog goed zit. Ben benieuwd!

Later meer ??