Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De babykamer, wat heb je nodig?

Leuk! Je krijgt een baby en nu mag je de babykamer gaan inrichten. Waar moet je op letten bij het inrichten van de babykamer?

De Babykamer, wat heb je nodig?

Hoera! Je bent zwanger! Een leuke en spannende tijd breekt aan. Spannend omdat een zwangerschap van alles met zich mee kan brengen, leuk omdat er zoveel leuke dingen te regelen zijn voordat jullie kindje komt. Wat dacht je van de babykamer?
De babykamer is het eerste eigen plekje voor jullie kindje nadat hij geboren is.

Meubels voor de babykamer


Afhankelijk van de grootte van je babykamer kun je er veel of juist weinig meubeltjes in zetten. Wat er in elk geval in “moet” staan zijn een ledikantje (of in het begin een wiegje), een commode en een kledingkast. Deze meubels zijn erg handig en zullen veel gebruikt worden. Heb je maar weinig ruimte thuis, dan kun je ook best zonder deze meubels, praktische tips daarover vind je hier: http://www.mamaplaats.nl/advies/huis-en-een-kind-willen-krijgen
Verder is een schommelstoel of een gewone stoel ook handig in de babykamer, daar kun je dan op zitten wanneer je je baby gaat voeden en later tijdens het voorlezen.

Babykamer thema’s


De kleuren van je babykamer zijn afhankelijk van je smaak. En natuurlijk van het geslacht van je kindje. Krijg je een meisje? Dan kan een roze babykamer erg leuk zijn (als je daarvan houdt natuurlijk). Voor een jongetje is blauw weer leuker. Maar ook bijvoorbeeld grijs en rood zijn leuke kleuren voor een babykamer.
Weet je het geslacht van je kindje nog niet? Dan is het praktisch om de kleuren neutraal te houden, een witte babykamer kan erg mooi zijn. Als je kindje dan geboren is kun je er roze of blauwe accenten in aanbrengen in de vorm van opbergmandjes, knuffels, dekentjes of een verschoonkussenhoes.
Het is ook leuk om een thema in je babykamer te hebben. Bijvoorbeeld Nijntje, Woezel en Pip of het strand. Je kunt allerlei accessoires kopen in deze thema’s op de babykamer mee op te leuken.

Verlichting in de babykamer


Goede verlichting mag ook niet ontbreken. Het is handig om een lamp te hebben die goed licht geeft, zodat je alles goed kan zien wanneer je je baby aankleedt of verschoont. Maar een schemerlampje is ook erg prettig voor als je je kindje ’s nachts gaat voeden of verschonen. Door op dat moment geen fel licht in de babykamer te laten branden, zul je je kindje minder wakker maken. En voor jezelf is een schemerlampje ook wel prettig midden in de nacht.

Veiligheid van de babykamer


Het is ook erg belangrijk om je babykamer veilig in te richten. Zorg voor meubeltjes van goede kwaliteit, denk aan stopcontactbeveiligers en let op dat er geen kleedjes liggen waar je over uitglijdt.
Sommige dingen mogen misschien nog niet direct nodig zijn als je baby net geboren is, maar kleine baby’s worden groot en voor je het weet kruipen ze de babykamer rond op zoek naar een onbeveiligd stopcontact!

Inrichten van de babykamer


Hoe je je babykamer ook inricht, het is belangrijk om er op tijd mee te beginnen, zodat alles goed kan luchten. Als je de muren gaat schilderen, moeten deze dampen voldoende tijd hebben om op te lossen voordat je kindje in de babykamer gaat slapen. Lucht de babykamer dus heel goed voordat hij gebruikt gaat worden. Ook nieuwe meubels moeten goed luchten. Als je ervoor zorgt dat je babykamer ruim op tijd klaar is, heb je hier voldoende tijd voor. Zet het raam op de babykamer elke dag open en laat het lekker luchten. Je kindje kan zo als hij geboren is, in een schone, frisse babykamer slapen.

Hoe heb jij je babykamer ingericht? Heb je gebruik gemaakt van een bepaald thema? Of hebben jullie helemaal geen babykamer?

9 jaar geleden

Wat tips van mijn kant: niet al te grote meubels, ruimte om te kunnen manoeuvreren na een badje of een vieze luier is heel belangrijk. Een dimmer op de lamp,,zodat je in de nacht het licht qua sfeer makkelijk kunt aanpassen. Een commode zodat je de baby recht van voor kunt verschonen, en niet persee van de zijkant. Een grote doorzichtige plaat op het laminaat (voor bijvoorbeeld onder een bureaustoel) zodat je vloer wordt beschermd als er een grote plas komt! Mijn praktische tips :-)