Blog header image

Dat een potje babyvoeding echt vies is!

Dat een potje met babyvoeding vies is heb ik nu zelf ondervonden. Getsie!

Sorry als ik hier moeder boos maak maar potjes babyvoeding zijn echt vies!

Mijn plan was om zelf te koken voor mijn kleintje vanaf 6 maanden. En wonder boven wonder is dat nog gelukt ook! Daar ben ik best trots op. En het is eigenlijk best een kleine moeite. De hele vriezer ligt vol met bakjes zelf gemaakt eten.

Soms (zoals gister) kwam het echter zo uit dat we ergens waren en geen eten voor haar bij ons hadden. Via vrienden kregen we een potje met wortel mee. Daar moest ze het dan maar even mee doen. Ons verwende kleintje is alleen vers eten gewend en dat liet ze merken ook. Ze trok een enorm vies gezicht. Waarop ik reageerde met: ‘Juna dit zijn worteltjes die vind je toch heel lekker!?” en nog een hapje… Nee hoor, niks. Ik nam zelf een hap en begreep waarom ze dit niet wilde. Gadver. Het smaakte echt zo niet lekker… En niet naar wortel. Misschien verschilt het nog per merk maar dit was echt vies. Echte wortel is enorm veel lekkerder dan dit… Ze heeft een broodje gekregen wat ze direct op at. Verwend kind J  

6 jaar geleden

Ja dat klopt, ik heb ook alles geprobeerd wat ik de kleine geef. Zelf wisselen we af tussen potjes en vers eten. Hangt een beetje af van wat we zelf eten, kunnen we dat aan de kleine geven of niet. (Geen pizza en afhaalchinees dus). Maar hij eet echt serieus alles, vers eten, potjes, zelfs bij een stukje limoen, spruitjes of augurk vertrekt hij geen spier.

6 jaar geleden

Hier de potjes die we gratis kregen in van die gratis baby-pakketten uiteindelijk weg kunnen gooien omdat ze over datum waren. Ik had ze als reserve staan, maar is nooit nodig geweest. Ik vond het een feest om zelf potjes te maken met verschillende smaken en in te vriezen. Al die kleurtjes! En toen ze iets groter werden, leuke combi's bedenken! Variëren in grofheid/fijnheid. Super leuk!

6 jaar geleden

potjes zijn idd vies!! Alles is dood gekookt. De deur ook alleen al! Als je blind zou moeten proeven zou je niet eens weten dat het wortels zou zijn! De smaak van de potjes word wel beter als er meer dingen door komen. Zelf vind ik 1 potje erg lekker hipp tagliatelle met spinazie en kaas. Maar vers had hier ook altijd de voorkeur! Inmiddels is dametje 3,5 en hebben wel nog 2 a 3 nood potjes in huis. Gelukkig eigenlijk nooit nodig. Bij de laatste keer was ik zo ziek en ik kon amper wat en ik zou ook nog de hele nacht alleen thuis zijn... Dus voor gemak dochterlief maar potje gegeven. :P

6 jaar geleden

oh jeetje ik weet ze niet meer allemaal eigenlijk... Een heb ik onthouden, dat was een macaroni met ham met woezel en pip op het etiket. Maar smaken verschillen ook. Als ze vers ook lekker vind zou ik niet de moeite nemen om ze te gaan proefen in ieder geval ;)