Snap

Darmkrampjes kindje

Niets is vervelender dan je kleintje pijn te zien hebben. Vaak als je kindje last heeft van darmkrampjes gaat dit gepaard met een niet prettig gevoel voor hem of haar. In dit artikel lees je hoe je darmkrampjes bij je kindje kunt voorkomen én wat je kunt doen om de pijn te verzachten.

Symptomen Darmkrampjes kindje

Hoe kun je herkennen of jouw kindje last heeft van darmkrampjes? Op de eerste plaats aanhoudende huilbuien, maar dit kan natuurlijk van alles betekeken. Ook is het optrekken van de beentjes een veelvoorkomend verschijnsel van het hebben van darmkrampjes. Daarnaast spanning op de vuistjes (gebalde vuistjes) en wild schoppen met de beentjes. Verstopping of juist diarree en gasophoping staan ook symbool voor darmkramp. Lees hier meer over het herkennen van darmkrampjes bij je kindje »

Wanneer jouw kindje één of meerdere bovenstaande symptomen heeft is er een kans dat het last heeft van darmkrampjes. Erg pijnlijk! Hoe kun je deze pijn voor je kindje een beetje verzachten?

Verzachten van de pijn

Zelf rustig blijven wanneer je baby stress heeft van de krampjes is op de eerste plaats een must. Masseer vervolgens het buikje van je kindje in rondjes met de klok mee. Ook kun je jouw kindje laten 'fietsen' met de beetjes in de lucht. Op een rustig tempo beweeg je de beetjes alsof het aan het fietsen is, zo kan er wat lucht uit de darmen ontsnappen.

Wanneer je jouw kindje wel eens in een draagdoek of draagzak draagt kan dit ook verzachtend werken. Doordat het jouw hartslag hoort wordt het kindje rustig terwijl het in een ronde houding ligt, een prettige houding bij krampjes. Een warm badje kan ook ontspannend werken, masseer tijdens het badderen weer het buikje in rondjes met de klok mee.

Voorkomen Darmkrampjes kindje

Wanneer je voeding geeft (borst- of flesvoeding), let er dan op dat je voldoende tijd voor een voeding neemt. Gemiddeld is vijftien tot twintig minuten, gerekend zonder pauzes die tussen het drinken worden ingelast. Wanneer een voeding snel en gulzig gaat wordt de kans op krampjes groot. Dit komt doordat wanneer er snel gedronken wordt, er meer lucht meekomt met de voeding.

Heb je moeite met het rustig late drinken van je kleintje? Dan kun je altijd een speen proberen met een kleiner gaatje.

Wanneer de krampjes aan blijven houden kan er ook overgestapt worden op een andere voeding. Doe dit altijd in overleg met je consultatiebureau of huisarts en nooit uit eigen initiatief. Lees hier meer over wat je kunt doen bij darmkrampjes bij je kindje »

7 jaar geleden

Vreselijk om je kindje zo te zien.

7 jaar geleden

Whoa, whoa, get out the way with that good inaonmftior.

7 jaar geleden

Vreselijk om je kindje met zo'n pijn te zien! Gelukkig hebben mijn kids hier nooit last van gehad...

7 jaar geleden

Voor mijn dochtertje was ook geen middel die de darmkrampjes weg nam. Ik werd uiteindelijk door iemand gewezen op de homeopatische druppeltjes, en dat werkte!