Snap
  • Baby
  • Gezond
  • darmkrampjes

Darmkrampen tot 6 maanden en daar voorbij…..

Wat doe je als je baby na 6 maanden nog heel erg last hebt van darmkrampen? Zouden ze niet over gaan na 6 weken? Na 3 maanden dan misschien?

Nee bij Suzannah zijn ze er nog steeds! Overdag gaat het redelijk, ze huilt niet maar ze ligt wel met persgeluiden in de box en is vaak erg onrustig. De nachten zijn bij haar het zwaarste en dus ook bij haar papa & mama. Het begint vaak rond een uur op 4 met beentjes trappelen. Het lijkt wel alsof ik er op slaap want met de eerste trappel ben ik wakker. Dan gaat ze schuiven en kronkelen in haar bedje en diepe kreun geluiden maken. Soms is ze nog zo slaperig dat we haar al kunnen sussen met op haar zijtje leggen en een speentje geven maar er zijn ook nachten dat we hopen dat het snel 7uur is en we uit bed kunnen. We geven haar nu ook weer sinababy en infacol en het lijkt iets van de scherpe randjes af te halen. Ook geven we haar een laxeermiddeltje (wat overigens  geen darmproblemen mag veroorzaken) en hiervan hebben we de dosis maar weer gehalveerd in de hoop dat het zou helpen. Het nadeel daar weer van is dat ze dan weer verstopt kan gaan raken en daar weer buikpijn van kan krijgen. We hebben dit gekregen van haar kinderarts.

Ik vind het werkelijk verbazingwekkend dat ze niet meer huilt. Het is verder een hele zoete en tevreden baby. Ze krijgt 3 flessen en 2 keer een hapje ze is dol op een bruin broodkorstje en kijkt graag baby TV.

Speelt heel graag samen met haar zus op haar speelkleed en vind het geen probleem dat haar grote zus in al haar enthousiasme wel eens boven op haar valt of gaat zitten. Daar kan ze smakelijk om lachen wat heet! Schateren!

Nee verder hebben we helemaal geen klagen over dit heerlijke meisje alleen die nachten gaan nu toch echt wel opbreken hoor! Als iemand een gouden, zilveren of bronsen TIP! Heeft ze zijn van harte welkom, we nemen ze met dank aan en gaan het zeker uit proberen.

4 jaar geleden

Hallo Sandra, ik las je verhaal en het is voor mij ook heel herkenbaar... ik vroeg me af hoe het nu is met je dochter en of je inmiddels andere tips hebt? 😨

11 jaar geleden

Hoi Sandra Ik las hier je verhaal en vroeg me af hoe het nu met je dochter gaat. Ik heb een dochter van 5 maanden en ze heeft ook nog steeds kramp. Soms overdag maar vooral snachts en dan de ene nacht minder dan de andere. We hebben volgens mij alle middeltjes gehad en thee soorten maar niks helpt heel frustrerend. Als ze geen last heeft is ze heerlijk vrolijk en ze groeit goed. Ik denk nu ook steeds zal het dan niks anders zijn?! Ze heeft wel elke dag ontlasting soms vaker op een dag somd wat diarree maar ze krijgt ook last van tanden. Vandaag alleen nog maar 2 keuteltjes dus bereid me nu alvast voor op de nacht. Ik ben heel benieuwd hoe het nu bij jullie gaat. Groetjes lisette

12 jaar geleden

Up-date: het gaat nog steeds niet goed en Suzannah wil nu zelfs niet meer eten! Ze denken aan de ziekte van Hirschsprung en als alles mee zit gaan ze dit de komende tijd onderzoeken. we hopen dat het niet zo is maar wel dat ze de oorzaak van haar moeilijke poepen kunnen achter halen. Ze heeft afgelopen maandag een hogedarm spoeling gehad en zit nu al weer verstopt! Dit is heel erg raar en daar moet een oorzaak voor zijn. Ik probeer jullie op de hoogte te houden en zal binnen kort ook weer een blog schrijven. Nu weten we nog niks en is het wachten op wanneer de artsen in actie gaan komen. al met al een senuwslopende tijd waarvan ik hoop dat hij snel voorbij is! xxx, Sandra

12 jaar geleden

Hallo, misschien helpt het om een cursusbabymassage te doen. Daar leer je ook yogaoefeningen die helpen bij een baby met krampjes. Daarna in de tummytub helpt ook. Misschien is het ook een idee om een beetje te kijken in het alternatieve, ons dochtertje heeft eczeem en ik doe nu met haar bowentheraphie. Ik zeg altijd maar baad het niet dan schaadt het niet toch??