Snap
  • Baby
  • Gezond

Darmen werken niet goed

Darmen die niet werken, verschillende artsen en eindeloos klooien mst voeding

15 mei 2015.. onze lieve, mooie kleine meisje is geboren. 

Ze moet helaas naar de ic omdat ze haar longetjes niet helemaal vertrouwen. Maar gelukkig blijkt er niks aan de hand en mad onze Fleur na iets meer dan 24 uur bij mij op de kamer liggen. Mama geeft borstvoeding en af en toe krijgt ze van papa een klein flesje om voldoende voeding te krijgen.

In eerste instantie een vrolijk, lief en stil kind. Wat een geluk hebben we met zo'n voorbeeldig kind. Het ziekenhuis schrijft nog in de papieren voor de kraamzorg dat ze zo lief en rustig is.

Na de kraamperiode moet ik overstappen op volledige kunstvoeding omdat ik te geen voedingsstoffen in mijn melk heb. Ook dit lijkt even goed te gaan. Totdat mijn moeder oppast. Ze merkt op dat Fleur vaak en veel erge krampen heeft en veel overgeeft. 
Ik denk erover na en inderdaad het klopt en ze heeft ook erge diarree. Even kijken we het nog aan. Maar dezelfde avond krijgt Fleur zo erge krampen dat ze het uit gilt en daarna apatisch op mijn schoot ligt. Stokstijf en totaal geen reactie.
Geschrokken bel ik de huisartsenpost. Een half uur later zitten we bij de huisarts conclusie: haar darmen werken niet of nauwelijks. Het advies is om direct over te stappen op pepti voeding.

Twee dagen later toch maar naar de invalhuisarts. De plas luiers zijn er bijna niet meer en ze wilt de fles niet meer. we worden naar huis gestuurd met het verhaal dat ze niet is uitgedroogt en wacht maar op je eigen huisarts.

Maandag naar de eigen huisarts. Zij zou die dag overleggen met de kinderarts en dan zouden we worden terug gebelt. Uiteindelijk krijgen we een dag later te horen dat we haar 3 maanden lang alleen pepti mogen geven en niks anders.

Een week later nog steeds hetzelfde verhaal. Tussen de voeding lachen en praten tot ze honger heeft en gaat eten dan krijgt ze de krampen en moet het eruit. Hoe maakt niet uit het moet er gewoon uit. Weer terug naar de huisarts. Kijk het nog maar even aan.

Geluk bij ongeluk wordt via een machtiging de pepti geleverd maar de verkeerde. Ipv pepti hebben ze pepti junior geleverd. Als ik de machtiging nakijk staat dat ook opmde papieren en niet de pepti waar ze nu op zit. Van de huisarts moet ik maar op de gewone pepti blijven. Het voelt niet goed en besluit samen met me verloofde om toch op de pepti junior te gaan. Ik had de nutrilon gebelt en die gaven aan dat de junior een speciale medische voeding is en beter verteerbaar dan de pepti.

Wat zijn wij blij dat we dat hebben gedaan. Geen diarree, geen krampen, niet overgeven, grotere flessen leeg drinken en vele malen vrolijker. Gelukkig vind de dokter het goed dat we de junior hebben gepakt. Alleen is het kromme dat we nog niet weten wat onze Fleur mankeert maar daar komen we ook nog wel achter.

8 jaar geleden

oo wat naar voor jullie. Wij hebben het niet zo erg gehad zoals jij beschrijft maar wel is de darmrijping van onze zoon wat trager dan gebruikelijk. Jullie meisje is nog zo jong dat je alleen melk mag geven. Gewoon blijven doen en als ik je 1 tip mag geven, schrijf op wat je wanneer en hoeveel geeft en wat het resultaat is. Maak foto's van de poepluiers en schrijf op wat de plasluiers zijn. Een verandering kan er zo in sluipen. Ik bedoel niet dat je dit de hele periode moet doen maar zorg dat je en basis hebt. Voor als je straks over gaat op vaste voeding heb je dan ook een basis om vanuit te starten. Zeker als je vaste voeding gaat geven ook gaan schrijven. Zo sta je teminste met wat in handen als het weer erg wordt. Wat een geluk dat deze voeding zo goed aanslaat. Heel veel geluk en ik hoop dat jullie er achter kunnen komen wat er aan de hand is.

8 jaar geleden

oh wat ontzettend vervelend.. Het is zo naar als je kindje ziek is of ergens ernstig last van heeft :'( Laat je niet wegsturen door de doktoren, zij denken kijk het nog maar even aan, maar JIJ zit thuis met een zielig kindje en dan wordt het alleen nog erger en je wordt zelf ook naar omdat je niet meer weet wat te doen! Ik hoop dat alles meevalt en dat je snel de oorzaak weet.