Snap
  • neonatalogie
  • prematuur
  • vroeggeboorte
  • bevallen
  • Bevalling

3,5 week op de neonatologie

Deel 1

Ondanks dat het allemaal ontzettend goed met Romée ging was de situatie hartverscheurend. Voor de 2e keer moest ik mijn baby achterlaten in de couveuse in het ziekenhuis. 4,5 jaar geleden is namelijk haar zus Djalissa geboren met 31 weken en 3 dagen. Wat nu een stuk fijner was dan 4,5 jaar geleden. Er hing tegenwoordig een webcam boven de couveuse. Hierdoor konden ook familieleden naar Romée kijken, want ja niemand behalve de ouders mochten op de afdeling komen. Ook niet haar grote zus. 


Dagen gingen voorbij en zo groeide Romée hartstikke goed. Ze ging steeds meer zelf drinken en liet weinig zien op de monitor. Zij had af en toe wel wat incidentjes, maar dat was normaal voor een prematuur kindje. Zo mocht ze voor het eerst een rompertje aan en mocht ze na een bepaalde tijd over naar een wieg. Hier zitten wel wat ‘regeltjes’ aan verbonden. Zo moet je kindje een bepaald gewicht hebben, het aan kunnen kwa prikkelverwerking en natuurlijk hun temperatuur moet goed kunnen blijven zonder de warmte van de couveuse. De artsen en de fysiotherapeut beslissen hier samen over. 

Ook je kindje voor het eerst in bad doen is zo anders dan ‘normaal’. Je zit met allerlei snoertjes waar je rekening mee moet houden. En dan nog veel belangrijker het badje mag niet te lang duren, anders koelt je kindje te snel af. Gelukkig hebben ze in het ziekenhuis een warmtelamp boven het aankleedkussen. 


Na 3,5 week in het ziekenhuis gelegen was daar de dag 13 maart. Je mocht eindelijk mee naar huis. Eindelijk kon je grote zus je dan ontmoeten. Deze ontmoeting was echt prachtig! 


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️


1 jaar geleden

Ik ben benieuwd naar je volgende blog❤️