Snap
  • Baby
  • spannend
  • anticonceptie
  • hoormoonvrij
  • alternatief
  • betrouwbaar

Daisy 2.0 deel 2

De anticonceptie zonder hormonen

Het is wat later( heeeeel  wat later) geworden voor ik mijn 2e blog heb geschreven. Excuses daarvoor want ik zou na 1 maand opnieuw mijn bevindingen mededelen.

Een voordeel van het later plaatsen is dat ik de Daisy inmiddels langer in gebruik heb.

Een korte samenvatting:

In februari heb ik mijn spiraal laten verwijderen omdat ik er totaal niet tegen kon. Omdat eigenlijk alle opties afvielen bleef een cyclus computer en altijd met condoom sexen over. Ik vind een condoom niet altijd even sexy en met een vaste partner moet het toch ook wel eens zonder kunnen. Vandaar de keuze om Daisy 2.0 te proberen. Zij geeft aan dr hand van je temperatuur aan of je veilig kan sexen zonder condoom of juist met. 

Nu zitten we inmiddels in de maand juli.

Ik ben helemaal gewend aan het gelijk meten voor je je bed uit stapt ( want dat is wat je moet doen om je basale temperatuur te kunnen meten) daysy gaf dr eerste 1.5 maand alleen maar orjande en rode dagen aan. Dit wil zeggen dat het systeem mij moest leren kennen en dat ik dus voor safe moest gaan en een condoom gebruiken.  De maand daarna kreeg ik wel eens waar een groene dag ( wel tijdens mijn menstruatie ) nu hoor ik mensen denken... wat heb je er dan aan?!   Nouja genoeg weet ik nu.  Daisy heeft mij zeker 2 maanden zelfs iets langer dus alleen maar veilig sex laten hebben ( ik snap dus niet dat mensen zeggen ik was na 6 weken zwanger met een cyclus computer, dan heb je in mijn ogen niet goed de kleurtjes afgelezen of er scheit aan gehad) 

Inmiddels heb ik meer groene dagen en durf ik ook op de groene dagen sex te hebben zonder condoom. Daisy weet op basis van de temperatuur wanneer er een eisprong is. Ik kan dit nu ook terug zien/lezen in de app waar ik 1 X per week mee synchroniseer( van apparaat naar app)

Tot nu toe zit Daisy goed met haar berekeningen en kan ik heel fijn dingen plannen die ik bijvoorbeeld niet liever heb als ik ongesteld ben. 

Tot op heden ben ik ook niet zwanger geworden en ik hoop dat dit zo blijft tot dat het in de toekomst wel gewenst is.

Kort om voor als nog ben ik zeer te spreken over dit systeem. Ik zit super lekker in mijn vel en kan de wereld aan.

Zouden jullie die stap durven nemen?  

3 jaar geleden

Ik heb ook hele slechte ervaringen met de pil en de Mirena spiraal. Na mijn hersenoperatie kon ik de pil niet meer verdragen daarom op advies een Mirena spiraal laten zetten. Dit was echt een verlichting en super fijn! Alleen toen ik hem verwijderd had, kreeg ik zooo veel vage klachten erbij.. (Ik ga hier binnenkort nog een blog over plaatsen) Het was voor nu een samenloop van verschillende factoren, hier zat ook een disbalans in mijn hormonen bij. Ik ben nu eindelijk in blijde verwachting, alleen ben mij ondertussen ook al in aan het lezen op andere alternatieve anticonceptie, zonder hormonen... Alleen ik vroeg mij wel af, door mijn NAH en Fibromyalgie is mijn temperatuur nogal onregelmatig.. In de zin van dat mijn lichaam snel reageert op factoren van buitenaf bijvoorbeeld kou, warmte, vermoeidheid, overprikkeling en vermoeidheid.. Ik ben hier dus wel heel benieuwd naar hihi..

3 jaar geleden

Nee joh, je hoeft je niet te excuseren!! Heel lief en bedankt voorhet aanbod, wij zitten in een medisch traject dus zou hij voor nu overbodig zijn. Anders had ik zeer zeker gebruik willen maken van de kortingscode!

3 jaar geleden

Excuses dat het zolang gestuurd heeft. Jankende Daisy ook gebruiken om je kinderwens te vervullen door juist op de rode dagen wel gemeenschap te hebben.. Mocht je er 1 willen kopen ik heb van het bedrijf een kortingscode gekregen die ik mag geven aan mensen die mijn blog volgen. Groetjes

3 jaar geleden

Ja zeker! Ik keek namelijk echt uit naar deze blog. Als onze kinderwens vervuld is, wil ik dit gebruiken als anticonceptie. Bedankt voor het delen!