Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

dagboek bijhouden

Al vanaf het moment dat we ervoor gingen om zwanger te worden ben ik een dagboek gaan schrijven voor mijn meisje. Dus elke dag een stukje tijdens de zwangerschap en ook toen ze geboren was. Ze is nu 3,5 en dat zijn al heel wat mappen bijelkaar. Ik verzamel hierin ook de knutsels op datum ertussen.

Maar het bleef niet bij 1 en ook bij mijn 2 zonen houd ik een zwangerschapsdagboek en leefdagboek bij.

Wij waren ook met z'n drieen thuis en mijn ouders hebben helemaal niets bewaard van mij maar alleen van mijn zus. En ook denkt ze heel vaak dat wij iets deden of hadden alleen weet ze het nooit zeker. Daarom ben ik hiermee begonnen. Ik kan alles nalezen en ik hoop dat als ze later groot zijn ze dit te kunnen geven en dat ze het leuk vinden.

Daarnaast ben ik ook bezig met een persoonlijk kookboek. We bakken veel en dan maak ik foto's van het hele proces en hierbij schrijf ik het recept en dan wil ik voor als ze het huis uit gaan een persoonlijk kookboek geven met allemaal foto;s van jong tot ouder.

Zijn er eigenlijk nog meer mensen die zo uitgebreid alles bijhouden van hun kind(eren)

Ik vind het trouwens heerlijk om stukjes terug te lezen. Dat vergeet je anders  dan toch allemaal.

11 jaar geleden

Onze dochter is nu 15 maanden. Vanaf de dag dat ik opgenomen ben in het ziekenhuis (2 weken voor de geboorte... ze is 4 weken te vroeg geboren) ben ik begonnen met een dagboek. Nu schrijf is gemiddeld 3x per week nog een stukje in het boek. Verder heel veel foto's en filmpjes. Wel meer dan 70GB ... alles staat op een harde schijf. Steeds denk ik ik doe het wat rustiger aan met foto's enz maar dan komen juist de momenten die je wil vasthouden en dan komt het fototoestel weer te voorschijn. Ik ken het gevoel ....

11 jaar geleden

ik ben bij beide kinderen begonnen in een boekje en halverwege gestopt. zo zonde!!! ik heb wel een heel boek met alles Felicitatie kaartjes die we gekregen hebben toen ze geboren waren. en ik heb heeeeel veel foto's. maar het is inderdaad denk ik heel leuk voor als ze groter zijn.