Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

consultatiebureau 4 mnd

hoe sta jij tegenover entingen en ben je tevreden over het cb?

 

Gisteren moesten we weer met Fenna naar het CB. Elize was nu ook mee en is lekker gaan spelen. Fenna is nu 61 cm en 5500 gram. Het omtrek van haar hoofd is 41.  Ze stagneert een beetje met het groeien en zit nu onder het gemiddelde. Ik maak me daar niet zo druk om, om gemiddelden.  Fenna is over het algemeen vrolijk en dus maak ik mij niet zorgen of ze nu snel of minder snel groeit. Zolang ze nog steeds groeit gaat het wat mij betreft goed.

Bij de verpleegkundige een praatje gehad over o.a. het slecht in slaap vallen van Fenna. Vond het maar raar dat ze helemaal niet naar Fenna heeft gekeken. Meestal dan leggen ze haar wel ff op haar buik enzo om te kijken hoe goed ze haar hoofdje optilt, maar nu is Fenna niet van mijn schoot geweest.

Toen Fenna de prikjes kreeg moest ze even brullen van de schrik, maar 5 minuten later zat ze alweer te glimlachen. Ze is er gisteren wel een beetje ziek van geweest. Vind het wel altijd zielig hoor die prikjes, maar ja het is gewoon beter. Liever eventjes pijn dan dat ze flink ziek wordt met alle eventuele gevolgen. Hoe staan jullie tegenover de entingen?  Zijn hier ook mama’s die het dus niet doen?

Volgende keer hoeft Fenna geen prikjes, ook wel es fijn.  Elize moet dan ook weer naar het CB. We hebben maar een dubbele afspraak gemaakt, wel zo handig.  Elize krijgt dat denk ik een oogtest. Terug in de auto heb ik haar daar even over verteld en hebben we zitten oefenen met de plaatjes uit  het boek. Ze vond het wel een leuk spelletje. Benieuwd of ze dan ook zo goed meewerkt, dat is altijd maar afwachten.  

8 jaar geleden

Hey, that post leaves me feeling fohliso. Kudos to you!

10 jaar geleden

waar ik woon hebben we geen cb... maar inentingen worden door de kinderarts gedaan. De verhalen wat ik over het cb hoor, mis ik ook niets haha, ze zijn erg snel op "repareren" vind ik...hier laat men het kind zelf ontwikkelen, tenzij er een echt probleem is... Platte hoofdjes en "fysiotherapie" komt hier echt nauwelijks voor, toch zijn alle kinderen kerngezond en blij! Ik doe wel inentingen, maar wat wij doen is, voor de prik een elma zalfje halen bij de apotheek, op de prikplek doen een half uurtje van tevoren (als ze wat ouder zijn is een pleister erbovenop wel handig ;) ) en ze voelen er niets van! wat suikerwater maken voor erna, zou ook helpen tegen de pijn van erna, en het heeft hier altijd geholpen! Success :)

10 jaar geleden

Bij het cb hebben wij een SUPER wijkverpleegkundige, alleen de arts staat me niet aan. Mijn dochter zit ook onder het gemiddelde met lengte en gewicht. Iedere keer hetzelfde gezeur hierover. Mijn dochter eet de hele dag, maar zij is heel actief. logisch dat ze dan niet dik word. Met de lengte, wij zijn allemaal niet zo groot. Gelukkig heeft de kleine nooit last van de spuitjes, ik vind ze wel zo fijn. De artsen mogen wel eens wat meer naar de motoriek van de kinderen kijken. Want mijn eigen fysio kon mij zo vertellen of er iets was met de kleine, wat het cb niet heeft "gezien". Bij twijfels altijd vragen, ook al kom je soms lastig over. Je hebt hier recht op.

10 jaar geleden

Bij onze oudste dochter werd er steeds door de arts gezegd dat ze toch echt te klein was en dat we niet moesten verwachten van onze dochter dat ze alles even snel zou doen als andere baby's. We moesten er rekening mee houden dat onze dochter alles dik 1½ maand later zou gaan doen dan andere baby's. Onze dochter is met 34,5 maand geboren i.v.m. met mijn pre-eclampsie toen der tijd en woog maar 1660 gram! Onze dochter groeide in rap tempo tot net onder het gemiddelde! Ik zou zeggen wat is daar nou mis mee? En met die 1½ maand achterlopen, dat was ook niet van toepassing. Onze dochter deed de dingen gewoon rond dezelfde periode als andere baby's van haar leeftijd. Sommige dingen deed ze zelfs eerder! Ook wij gaan er liever niet heen!