Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Confession: Ik heb een huilbaby

Daar zit je dan op je roze wolk, nou helemaal niet. Naar de kraamweek donderde ik er net weer zo hard vanaf.

Ik heb een hulbaby, zo dat is er uit. Ik vind mijn kind niet leuk, niet lief ik ben gewoon blij als ze eindelijk stil is! Ik vind het vreselijk dat ik dit schrijf maar ik zit er gewoon helemaal doorheen. Het is helemaal niet leuk als je kindje alleen maar kan huilen! Ze wil niet slapen op een dag doet ze twee fatsoenlijke slaapjes. Na de eerste voeding en na de laatste voeding.

Uit wanhoop ook al naar de kinderarts geweest, tja waarschijnlijk verborgen reflux. Oke gaan we daar wat mee doen. Maar dat slapen en ik weet het baby's kunnen dat in het begin nog niet zo goed en hebben daar soms wat hulp bij nodig. Maar wat als de hulp die je geeft niet voldoende is? Bij mama en papa slaapt ze prima, maar zodra ze in haar bedje ligt is het huilen, nee correctie krijsen tot je haar komt halen. Alles is er al geprobeerd en op dit moment huil ik net zoveel als zij. Ik geniet niet meer, zou het liefst weer willen gaan werken gewoon om van het gehuil af te zijn.

Mijn eerste dochter, is die er nog dan? Ik heb geen tijd voor haar. Ik laat haar vaak noodgedwongen logeren zodat ook zij de aandacht krijgt die ze verdiend. Soms denk ik, was ik hier maar nooit aan begonnen. Had ik het maar bij dat eerste lieve kindje gehouden, dat was toch ook prima?

Nu gaan we beginnen met ons laatste redmiddelen: inbakeren. Hopelijk gaat dit helpen anders weten wij het ook niet meer!

9 jaar geleden

Jeej wat heftig. Zo kan het dus idd ook. Schrijf het lekker van je af, misschien helpt het! Voel je niet al te schuldig naar je oudste kindje toe. Bij een ander heeft ze het idd ook van leuk, en krijgt ze idd lekker de aandacht!

9 jaar geleden

Onze eerste dochter was ook een huilbaby en ik voelde mij toen net als jij je nu voelt. Voelde mij ook heel schuldig erover, maar dat is toch echt niet nodig hoor op een gegeven moment is het geduld voorbij en kan je niet meer tegen het gehuil. Bij haar werkte inbakeren heel erg goed, dus ik hoop dat dat bij jullie kindje ook gaat helpen. Voor overdag kan je ook nog eens een draagdoek proberen dan is het kindje lekker dicht bij je en je hebt toch een beetje je handen vrij :) ideaal voor als je met de oudste of je huishouden bezig wil :). Onze oudste meid had ook veel baat bij een vast schema het duurde wel een tijdje voordat ze het doorhad, maar daarna werd het huilen toch een stuk minder :) ik hoop dat je wat kan met deze tips en dat het snel weer leuk word om mamma te zijn van jouw wondertje :)

9 jaar geleden

We zijn nu begonnen met inbakeren in de pukababy en dat lijkt wel te helpen gelukkig. En een draagdoek heb ik inderdaad ook en daar knoop ik haar ook regelmatig in. Dan heb ik toch mijn handen vrij.

9 jaar geleden

Dank je voor je eigen verhaal en je hart onder de riem! Dat doet me ook goed, ik ga zeker eens dat blogbericht lezen!