Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • Zwanger
  • Vakantie dagje weg
  • kinderkleding
  • babykleding
  • mode
  • werken
  • fulltime
  • kids
  • voor

Carrière en Koters! Hoe ik KMDB combineer met m’n ‘Toppers’ thuis.

Ok ok. Ik heb verzaakt. Shame on me. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik jullie afgelopen vrijdag zou verblijden met dit artikel, maar dat is me niet gelukt. #sorry

Ik heb sinds kort ook een nieuw motto. “Je weet pas wat stress is als je een negenmaandenbeurs voorbereidt hebt”. Grapje natuurlijk.

Vandaag wil ik graag met jullie delen hoe het is om ‘een business te runnen’ en ‘mommy te zijn’. At the same time. C’est Possible! I kid you not. Het kan echt.

No way, Jose. Vergeet het maar.Toen ik nog jong, onwetend en kind loos was (wayyy back :P) maakte ik me altijd al een beetje zorgen over hoe ik ‘het’ allemaal ging doen als we ooit een kind zouden hebben. We werkten beide namelijk fulltime en ik vond het heerlijk om te werken (toen nog wel in loondienst). Als we het dan hadden over hoe we dat zouden doen met een kleintje erbij dan maakte ik altijd grapjes dat Michiel maar minder moest gaan werken, want ik ging dat niet doen. Jong, onwetend en kind loos dus.

Als ik dan wel eens een ervaringen ging opzoeken online dan las ik vaak ook negatieve verhalen. “Niet te combineren. Het is of carrière of nageslacht. Beide kan je vergeten, chick. Jouw zakelijke leven kan je weer oppakken als ze naar school gaan.”

Niet heel motiverend dus.

Guess what?! Een motiverend verhaal.

Toen ik dus vrijwel direct na het opstarten van m’n shop ook ontdekte dat ik zwanger was (Hiep Hoi!) maakte ik me dus ook wel een klein beetje zorgen over hoe dat allemaal vorm zou gaan krijgen. Ik kon namelijk ook niet meteen stoppen met m’n baan (Niet wetende dat ik na m’n zwangerschapsverlof direct kon opzeggen, omdat het zo goed ging met KMDB).

Wel had ik – slim dat ik was – besloten om na m’n zwangerschap terug te komen bij m’n werkgever voor nog maar 3 dagen. Zo had ik genoeg tijd om ook te genieten van m’n babyboy en kon ik in de avonduren KMDB onderhouden.

Ik zal niet ontkennen dat het tijdens m’n zwangerschap soms best wel pittig was. Werken deed ik namelijk nog 40uur per week bij m’n werkgever en als ik dan helemaal kapot thuis kwam en even een uurtje op de bank had geslapen dan was het tijd voor... je raad het al. De webshop!

Hoe cliché het ook klinkt, ik heb nooit een moment getwijfeld om ermee te stoppen. Ik had er alle vertrouwen in dat het me ging lukken. En terecht, bleek achteraf.

Bye Bye Boss. Hello KMDB.

Tijdens m’n verlof zat ik regelmatig in een soort tweestrijd. Hoe vaak gebeurt het nou dat je zo lang vrij bent en he-le-maal niks hoeft te doen?! Dus ik kon het er lekker van nemen... Offf ik kon die vrije weken investeren in m’n bedrijf zodat ik als de sodemieter m’n baan kon opzeggen. Stilzitten is sowieso niet echt voor dit bezige bijtje weggelegd dus zo geschiede.

M’n eerste werkdag terug bij m’n baan ben ik gaan zitten met m’n werkgever. Hij had een heel lijstje met toffe nieuwe projecten waar we mee zouden gaan starten. En daar konden we direct een dikke vette streep doorheen trekken. M’n ontslag was officieel ingediend. Woehoee!

KMDB voor het echie.

In het begin ben ook voor KMDB drie dagen blijven werken. Zo verdeeld over de week dat ik altijd uitkwam met m’n levertijden. Inmiddels werk ik drie om vier dagen. De ene week drie dagen en de andere week vier dagen. Een mooie middenweg en een mooi balans tussen m’n bedrijf en m’n gezin.

Daarnaast heb ik dan twee dagen per week de leukste werknemer ooit ;)

En ik zal je vertellen… Ik vind het heerlijk zo!

Pros and Cons

Uiteraard heeft het z’n voor- en nadelen. Het is heel fijn om flexibel te zijn. Als m’n kindeke een keer ziek is hoef ik me niet schuldig te voelen tegenover m’n werkgever dat ik niet kan komen. Dan blijf ik gewoon lekker thuis om voor m’n babyboy te zorgen. Daarin tegen blijft het werk wel liggen. Dat betekent dat ik soms ’s avonds -als m’n hubby de ziekenboeg kan overnemen- alsnog moet werken.

En ondanks de ‘vrijheid’ maak ik meer werkuren dan dat ik voor een werkgever zou doen. Maar KMDB is toch ook een beetje m’n kindje dus dat vind ik eigenlijk ook helemaal niet erg :) 

Hoe ervaren jullie het om mama te zijn en te werken?En als iemand nog leuke input heeft voor nieuwe topics om over te schrijven? Let me know!

XxX Prissi

www.kmdb-clothing.com