Snap

Bv, clusterdagen, mama dochter, hoe gaat Verder??

Borstvoeding clusterdagen, mama dochter, niemand die dit mooie moment van je kan afpakken, een tevreden baby.... hoe gaat Verder??

Lieve mammaaasss,

Onze dochter is nu bijna 4 maanden oud. En we zijn volop bezig met voeden(borstvoeding).

In het begin vond ik het soms lastig zovaaaaaak, zooolang en omslachtig dat voeden. En als je ergens bent van ja hoe moet dit en gaat dat wel, kan dit wel. Of de clusterdagennnn....., Wat vond ik dat erg in het begin.. maar inmiddels ben ik eraan gewent en meld ze zich om de 2,3,4 soms 5 uur. Kolven doe ik op het werk en zij krijg thuis de fles met borstvoeding. Als ik dan na een werkdag thuis kom word ik natuurlijk in beslag genomen en wilt ze aan de borst. Sommige dagen wat minder melk dan de andere. En nu besef ik wel eens van ik wil helmaal geen minder melk, of nu al binnenkort moeten stoppen ivm minder melk. VRESELIJK, en voor haar? Hoe zal dat zijn als ik het haar niet meer kan bieden? Nou weet ik dat flesvoeding ook goed is en dat krijgt ze ook 1x per dag als ik werk. Maar dan nog het idee, hoe gingen jullie ermee om?? Wat als ze naar de borst zoekt en het gaat niet meer. Hopelijk kan ik nog even zo vooruit. 

6 jaar geleden

Ah oke! Mij werd juist aangeraden juist geen kunstvoeding te geven omdat je kindje eigenlijk altijd genoeg drinkt en als de productie te weinig word, gaan ze clusteren en dan komt het weer op gang. Ik heb geleerd dat een baby bijna nooit te kort kan drinken aan de borst, tenzij er medische problemen/aanlegproblemen oid zijn (dit alleen als het ooit wel goed is gegaan). Maar als ze jou wat anders hebben aangeraden zal dat vast met een reden zijn geweest! Het ligt er misschien ook aan hoe lang je borstvoeding wil gaan geven. Ik wilde het minimaal een jaar doen, misschien is er dan daarna geen kunstvoeding meer nodig. En juist als ik te weinig melk had voor de dag, moest ik het zo laten zodat de baby mijn melkproductie zelf kon regelen. Maar goed, ik heb dit ook maar over genomen van mijn cb en in mijn situatie! Verder is het hartstikke logisch en normaal dat je dochter lekker bij je wil zijn en wil drinken als jij weer thuis komt na een dag werken! Misschien heeft ze niet eens veel honger, maar wil ze gewoon bij je zijn (ik zeg maar wat he, maar dat idee heb ik zelf soms)? En daarnaast, ik heb een collega met een kindje van 6 maanden en zij voed hem alleen nog maar de avonden. Dat kan soms blijkbaar ook. Dus dan is er nog wel melk voor als je dochter troost zoekt. Maar geen idee of dat bij iedereen kan... In ieder geval drinkt je dochter nu nog lekker bij je :)

6 jaar geleden

Nou eigenlijk drink ik altijd water en ook genoeg na mijn mening. Ik voed haar voor dat ik ga, dan kolf ik voor dat ik begin, dan na 2 uurtjes zoiets, in m'n pauze, en dan 2 uur na m'n pauze. Als ik thuis kom wilt ze meestal gelijk aan de borst. Thuis kolf ik niet altijd, meestal alleen als ze maar aan een borst drinkt dan kolf ik de ander. Of als ik merk dat ik veel melk heb. Want meestal drinkt ze dan echt vaak bij mij of meerdere keren kort dat ik vaak niet aan kolven toe kom. Maar schijnbaar zal ik dit toch constant vaker moeten doen ook! Ze krijgt alleen soms flesvoeding als we met de bv aan het einde van de dag niet uitkomen voordat ik thuis ben. Het is niet dagelijks en het werd me aangeraden zodat ze het ook lust en haar lichaam eraan kan wennen...

6 jaar geleden

Als ik zo'n dag heb ga ik heeel veel drinken, water en 'moeder en kind'-thee, en dan heb ik de volgende dag wel weer melk vaak. Het kan ook komen doordat je stress/menstruatie hebt. Kolf je voldoende als je aan het werk bent? Waarom krijgt ze een fles kunstvoeding? Kolf je extra op vrije dagen? Je kan ook je productie omhoog kolven dmv een schema. Kan je googelen!