Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Buik- of rugslaper??

Heel wat onenigheid en discussie over de slaaphouding van je kindje, kunnen ze nu beter op hun rug slapen of op hun buik?

Ons zoontje sliep van het begin op zijn rug en slieo zo goed.

Maar tot op het moment dat hij bij mijn zus ging slapen, sliep hij niet door en werd hij elke nacht 1 of 2 keer wakker en moedt hij eten, ververst worden..

Toen hij bij mijn gelogeerd had, zei zij tegen me dat hij doorgeslapen had van 21u tot 7u.

Stomverbaasd vroeg ik haar hoe dat ineens kon, toen zei ze dat hij op zijn buik geslapen had.

Ik weet dat ik hem zelf nooit op zijn buik zou leggen omwille van de schrik van het horen van tal van verhalen en adviezen over wiegendood.

Omdat mijn zus een wiegendoodplaat heeft, probeerde ze dit toch.

Sindsdien slaapt hij altijd op zijn buik en slaapt hij ook elke nacht door.

Het is dus ook duidelijk voor mij dat je geen schrik moet hebben hiervoor.

Kindjes die op hun rug slapen kunnen ook sterven aan wiegendood, waarom zou je schrik voor iets waar je geen vat op hebt?

Het belangrijkste is dat je kindje zich goed voelt en slaapt zoals hij/zij comfortabel ligt.

9 jaar geleden

3 dagen? Je bedoelt toch maanden dan, als hij zich omdraait? Is ook snel. Hier wel hetzelfde verhaal, de eerste week, weken ging ik ook zolang als ik wakker was of vanaf het moment dat ik wakker werd kijken of hij nog ademde. In het begin best schrikwekkend omdat ze zo al stil ademen; maar deed hem en mij goed dat we uiteindelijk konden doorslapen. Je zou het jezelf moeilijk maken door hem op zijn rug te leggen terwijl hij beter slaapt en doorslaapt op zijn buik.

9 jaar geleden

Ja, ze maken je overal bang voor, maar het is stukken gevaarlijker als je snachts moet blijven opstaan maandenlang, hierdoor oververmoeid zou zijn. Zo zouden er pas erge dingen kunnen gebeuren, terwijl er zooo veel kindjes op hun buik slapen. Ik geloof eerlijk gezegd niet veel van de onderzoeken naar oorzaken van wiegendood. Ze zeggen dat er meer gevallen zijn van baby'tjes die op hun buik slapen, maar wie zegt dat dit geen toeval is?

9 jaar geleden

Sinds dat mijn jongste 3 dagen oud is draait hij zich zelf om, op de buik slaapt hij het best. (net als zijn broers) de eerrste 4 maanden heeft hij in zijn wiegje naast mij gelegen (hij slapen en ik met 1 oor en 1 oog open) Toen hij sterk genoeg was in zijn nek en goed kon optillen is hij naar zijn eigen kamertje gegaan.

9 jaar geleden

Het is inderdaad ook een lastig onderwerp Door alle verhalen ben je als kers verse ouders ook zo bang. Je wilt ook niks verkeerds doen en al helemaal niet in z'n geval. Mijn zoontje sliep na 5 dagen niet meer overdag alleen bij mij of in de box wand dan legde Ik hem op zijn buikje. Dus toch maar geprobeerd om overdag in zijn bedje op zijn buikje te laten slapen. En ja hoor dat deed meneertje prima. Na wat onrustige nachten, omdat wij steeds gingen kijken of alles nog goed ging slaapt ons ventje al vanaf de 2e week op zijn buik. Nu inmiddels al 1 jaar. Hij heeft het van geen vreemde wand Ik slaap ook altijd op mijn buik zelfs tijdens de zwangerschap anders kan ik niet slapen.