Snap
  • Baby
  • ziekenhuis
  • prematuur
  • vroeggeboorte
  • buidelen
  • Hechten

Buidelen

Zaterdagochtend 13 juli. De kinderarts kwam vertellen dat Romée de nacht goed door was gekomen en dat haar transport naar het LUMC in Leiden werd voorbereid. We mochten gelukkig in het AMC bevallen, maar plek op de NICU was er niet door de enorme drukte. Nog geen 9 uur op de wereld en Romée ging met alle toeters en bellen de ambulance in. Ik had haar in die 9 uur misschien maar 10 minuten gezien en met een enkele vinger aangeraakt. Ik wilde haar zo graag voelen, ruiken, aanraken. Enige bevestiging zoeken dat het MIJN dochter was.. want zo voelde het niet. Ik mocht helaas niet in de ambulance mee. Voelde me lichamelijk goed, op een beetje duizeligheid na. Na de 1e kolfsessie (ik wilde Romée graag voorzien van mijn eigen moedermelk en dat is voor prematuurtjes ook het beste wat er is) zijn wij met mijn ouders naar Leiden toe gereden. Romée was er inmiddels al en had op de NICU afdeling een eigen prive kamer. Wat een prachtig ziekenhuis en wat fijn dat ze op deze manier geen 'last' had van andere geluiden van andere baby's.

Wij mochten, omdat ik net bevallen was, ook nog 3 nachtjes op de kraamafdeling verblijven, wat op de zelfde verdieping was waar Romée lag. Ontzettend fijn, maar zo ontzettend confronterend. daar lagen moeders met hun netgeboren baby.. die van mij lag 100 meter verderop, in een glazen bak. Ik had haar nog steeds niet vast mogen houden. Het transport had er ingehakt bij Romée en ze had rust nodig en kreeg helaas beademing.

De minuten , uren en dagen verstreken en eindelijk op maandagavond om 18u kon ik met haar buidelen. Ik kon haar na 3 dagen eindelijk voelen, ruiken, knuffelen. De 8 weken daarop hebben we met Romée nog in het ziekenhuis gelegen. Een heftige rollercoaster van emoties. Maar de rust momentjes waren die fijne buidelmomenten. Even alleen met haar, ogen gesloten om alle toeters en bellen te vergeten. Het vertrouwde gevoel met haar deed het moedergevoel groeien. En nu 5 maanden later ben ik de artsen en verpleegkundigen nog steeds dankbaar dat ze het buidelen altijd aanmoedigde en mogelijk hebben gemaakt.

Snap