Snap

Broekplassen

Nu is hij eigenlijk al vanaf het moment dat hij zindelijk is eigenlijk nooit helemaal droog gebleven. Aldus het broekplassen van Viola's zoon

Onze oudste zoon Mike is geboren in maart 2005. Hij is met wat dingen best laat in de ontwikkeling maar niet hinderlijk. Zo was hij pas zindelijk rond zijn 4de, praatte hij wel snel, liep hij rond zijn 2de los, fietste hij pas met zijn 6de jaar zonder zijwieltjes. Nu kan hij vrijwel alles alleen het broekplassen is soms nog welleens een issue.

 

broekplassen

Nu is hij eigenlijk al vanaf het moment dat hij zindelijk is eigenlijk nooit helemaal droog gebleven. Nu hij ouder wordt is het wel minder ongelukjes op een dag en door middel van deicatie is dat te beperken ( dridase). Maar als hij dat een dag niet neemt is het foute boel.

 

Hij voelt niet de druk om te moeten plassen en als hij het voelt is het al te laat. Dus ja we moeten eigenlijk naar de kinderbekkenfysio, maar dat is niet om de hoek en we hebben niet de middelen om er heen te gaan.

 

Als men ervaringen heeft of tips hoor ik ze graag. Het gaat om overdag. Hij plast 1 tot 2 keer in zijn broek en als hij bijvoorbeeld op de x-box, computer zit  dan voelt hij het helemaal niet.

 

10 jaar geleden

Herkenbaar, niet van me eige dochter want zij is pas 6,5mnd maar van mezelf van vroeger. Ik weet nog dat ik heel lang ook in de broek heb geplast en dit is zo stom als kind zijnde vooral als je al bijv in groep 6 zit. De juffen en meesters wisten dit en hielpen me vaak herinneren maar zo snel ik ergens in diepe consentratie zat ging t fout...wanneer dit is gestopt weet ik niet... snachts ben ik er sinds me 18e vanaf toen ging ik samen wonen, als ik nu een feestje heb moet ik nog wel opletten dat ik niet teveel drink want de combinatie van heel moe zijn en veel plassen gaat niet samen. Me ouders hebben vanalles met me geprobeert maar werkelijk niets hielp, ik ben nu 21 dus het is allemaal nog niet heel lang geleden dus ik ben benieuwd als er neiuwe ontwikkelingen zijn. Ik denk persoonlijk dat je daar over heen moet groeien, helaas! Succes er mee.

10 jaar geleden

Onze zoon van bijna vier is sinds kort zindelijk. Hij was al wat langer overdag zindelijk en sinds twee nachten ook 's nachts. In het begin plaste hij ook in z'n broek als hij druk bezig was met iets, bijvoorbeeld in de zandbak spelen of een denkspel met de juffen doen. Hij dacht er dan niet aan dat hij moest plassen. Gelukkig is dit nu voorbij. Hij gaat wel op gezette tijden naar de wc, en kan nu ook zelf aangeven dat hij moet.

10 jaar geleden

we laten hem plassen als hij wakker wordt (dan is hij droog gebleven in de nacht en plast een flinke hoeveelheid), voor hij naar school gaat, als hij thuis komt, voor hij naar school gaat en als hij thuis komt en voor we gaan eten en voor het naar bed gaan. op school plast hij in de ochtend voor de pauze hap en smiddags ongeveer halverwege de schoolmiddag.

10 jaar geleden

tussendoor misschien om de x aantal uur even aan herinneren om te plassen? lastig, wat geeft consultatiebureau aan? misschien dat ze huisbezoeken afleggen? succes